Visio ja arvot

Helsingin Uimareiden visiona on olla pääkaupunkiseudun yhteisöllisin urheiluseura. Tavoitteena on, että kaikki uintia ja taitouintia harrastavat saavat laadukasta ohjausta ja valmennusta.

Helsingin Uimarit haluaa olla kannustava ja aktiivisesti toimiva seura, joka tarjoaa mahdollisuuden olla mukana uintiurheilussa eri tavoin kuten kuntoa kohentaen, uimaan oppien ja uimataitoa kehittäen. Seura luo puitteet myös niille urheilijoille, jotka haluavat tavoitella ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huipputasoa. Kaikessa toiminnassa lähtökohtana on tavoitteellinen ja monimuotoinen harjoittelu, jossa otetaan huomioon uimareiden yksilölliset erot. 

Helsingin Uimarit valittiin Urheilugaalassa vuoden 2018 Urheiluseuraksi.

ARVOT: Teemme yhdessä ja ammattitaitoisesti tasa-arvoisen ja turvallisen seuran. SEURA ON ME!

Yhdessä. Helsingin Uimareissa oleminen on enemmän kuin vain uinti. Uinti kanssamme on muutakin kuin harjoittelua ja kilpailuja. Se on kasvamista joukkuekaverina, urheilijana, valmentajana, toimitsijana ja mikä tärkeintä omana itsenään.

Tasa-arvoisuus. Helsingin Uimareiden lähtökohtana on se, että jokainen uimari kokee olevansa tärkeä ja nauttii liikkumisesta seurassa. Kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti ja jokaisella on mahdollisuus saada onnistumisen elämyksiä osallistumisen ja kehittymisen kautta.

Ammattitaitoisuus. Helsingin Uimarit tukee lasten ja nuorten fyysisten, henkisten ja sosiaalisten taitojen kasvua. Harjoittelu on monipuolista ja haastavaa jokaisen uimarin kehitystasoon nähden. Samalla opitaan ryhmässä toimimisen periaatteita. Valmentajat kuuntelevat uimareita ja pyrkivät vastaamaan heidän tarpeisiinsa.

Turvallisuus. Helsingin Uimarit tarjoaa turvallisen ympäristön harjoittelulle. Vanhemmat voivat luottaa siihen, että lapsilla on osaava ja luotettava ohjaaja. Seura on sitoutunut häirintävapaa toimintaan. Samalla seura tukee kotien ja koulujen kasvatuksellista työtä, jotta lapsista ja nuorista kasvaa vastuuntuntoisia yhteiskunnan jäseniä. Seuran tavoitteena on edistää nuoren kasvua tasapainoiseksi aikuiseksi.