Uimarin hyvä arki

Helsingin Uimarit tarjoaa kilpa- ja taitouinnin valmennusryhmäläisille sekä heidän perheilleen luentoja Uimarin hyvä arki -teemalla. Tavoitteena on tukea ja auttaa uimareita heidän arjessaan mahdollisesti kohtaamissa haasteissa. Luennoitsijoina on vaihdellen seuran omia toimijoita sekä ulkopuolisia asiantuntijoita. 

Tältä sivulta löydät kootusti kaiken Uimarin hyvä arki -luentosarjan materiaalin ja luentotallenteet.

Osa 1: aikatauluttaminen 3.3.2021

Luentosarjan ensimmäisessä osa käsittelee uimarin arjen aikatauluttamista käytännön vinkkien ja ideoiden kautta. Luennoimassa olivat opettaja ja oppikirjailija Anu Löyttyniemi, uimari-valmentajat Pippi Nordström ja Noora Kokko sekä seuran päävalmentaja Ilari Aalto. 

Luentotallenteet

Osa 2: ravinto 7.4.2021 ja 15.4.2021

Luentosarjan toinen osa käsittelee ravintoa. Luennoitsijana toimi urheiluravitsemusasiantuntija- ja valmentaja (ETM) Mari Lahti. Ensimmäisenä järjestettiin ravintoluento uimareiden huoltajille. Luennolla käsiteltiin urheilevan nuoren ravitsemuksen perusteita ja jaettiin käytännön vinkkejä hyvän ravinnon tueksi.

Luentotallenteet

Osa 3: uni ja palautuminen 3.11.2021

Luentosarjan kolmas osa paneutuu uneen ja palautumiseen. Luento käsittelee kattavasti unta ja sen merkitystä palautumiselle. Se tarjoaa lisäksi esimerkkejä kehon rauhoittamiseen kovan harjoituksen jälkeen.

Luennoitsijana toimii terveydenhuollon, ohjauksen ja opetuksen ammattilainen, Uniaika Oy:n toimitusjohtaja Sari Kapanen (TtM). Sarilla on yli 20 vuoden työkokemus sairaanhoitajana sekä hoitotyön opettajana toimimisesta sekä 11 vuotta työkokemusta uniapneapotilaiden hoidosta. Lisäksi Sarilla on Suomen Unitutkimusseuran myöntämä unihoitajan erityispätevyys ja hän on suorittanut Uniliiton lääkkeettömän unettomuuden hoidon (CBT-I) ryhmäohjaajakoulutuksen.

Luentotallenne