Uimarin hyvä arki

Helsingin Uimarit tarjoaa kilpa- ja taitouinnin valmennusryhmäläisille sekä heidän perheilleen luentoja Uimarin hyvä arki -teemalla. Tavoitteena on tukea ja auttaa uimareita heidän arjessaan mahdollisesti kohtaamissa haasteissa. Luennoitsijoina on vaihdellen seuran omia toimijoita sekä ulkopuolisia asiantuntijoita. 

Tältä sivulta löydät kootusti kaiken Uimarin hyvä arki -luentosarjan materiaalin ja luentotallenteet.

Osa 1: aikatauluttaminen 3.3.2021

Luentosarjan ensimmäisessä osa käsittelee uimarin arjen aikatauluttamista käytännön vinkkien ja ideoiden kautta. Luennoimassa olivat opettaja ja oppikirjailija Anu Löyttyniemi, uimari-valmentajat Pippi Nordström ja Noora Kokko sekä seuran päävalmentaja Ilari Aalto. 

Luentotallenteet

Osa 2: ravinto 7.4.2021 ja 15.4.2021

Luentosarja sai huhtikuussa jatkoa ravintoteemalla. Luennoitsijana toimi urheiluravitsemusasiantuntija- ja valmentaja (ETM) Mari Lahti. Ensimmäisenä järjestettiin ravintoluento uimareiden huoltajille. Luennolla käsiteltiin urheilevan nuoren ravitsemuksen perusteita ja jaettiin käytännön vinkkejä hyvän ravinnon tueksi.

Luentotallenteet

Osa 3: uni ja palautuminen Tulossa syksyllä 2021

Luentosarja saa jatkoa uneen ja palautumiseen liittyvällä luennolla. Luento käsittelee kattavasti unen merkitystä palautumiselle, arjen rytmittämisen tärkeyttä harjoittelun ympärille ja esimerkkejä kehon rauhoittamiseen kovan harjoituksen jälkeen.