Masters

Mastersuinti on Suomen Uimaliiton kuvauksen mukaan tarkoitettu uintilajien perustekniikat hallitseville aikuisuimareille, jotka haluavat kohentaa ryhmässä kuntoaan, uintitekniikkaansa ja saada vaihtelua muuhun harjoitteluunsa. 

Kilpailukipinän puraisemille uimareille mastersuinti tarjoaa myös kilpailutoimintaa. Kilpailuiden ikäsarjat vaihtuvat viidenvuoden välein ja niistä käytetään sarjatunnuksina kirjaimia kuten A (25-29-vuotiaat), B (30-35-vuotiaat) jne. Yläikärajaa ei masterskilpailuissa ole. Suomessa järjestetään vuoden aikana kolmet suuremmat kilpailut vuosittain:

 • Masters-mestaruuskilpailut keväisin ja syksyisin
 • Viriilit Vinstat talvisin

Muita masterskilpailuita, joihin HU:laisia on usein osallistunut, ovat ei niin vakava mieliset PM-, EM- ja MM-kilpailut ulkomailla, joihin ollaan usemmiten lähdetty yhdessä suuremmalla porukalla.

Helsingin Uimareiden mastersryhmä:

Mastersryhmässämme harjoittelee noin kaksikymmentä 20-76-vuotiasta uimaria. Syksystä 2016 alkaen ryhmä on jaettu kahteen aliryhmään, jotka harjoittelevat omissa kokoonpanoissaan kahdesti viikossa. Lisäksi viikko-ohjelmassa on molempien kokoonpanojen yhteiset harjoitukset kahdesti. Mastersryhmässä on mahdollista osallistua tavoitteellisemmin kilpailuihin tai vähemmän vakavamielisesti kunto- ja harrastuspohjaisiin kisoihin. 

Harjoitukset ovat kestoltaan vajaasta tunnista puoleentoista tuntiin ja niiden aikana uidaan noin 2-4km. Tehoteemat vaihtelevat matkauinnista nopeuteen ja lyhyisiin kovavauhtisiin sarjoihin. Tekniikkaa pyritään uimaan drilleinä ja itsenäisinä harjoitteina. Harjoitukset ovat puoliohjattuja eli vetäjä ui yleensä itsekin päivän ohjelman muiden mukana. 

Valmentajat: Maria Ojala

Seurallamme on käytössä maksutapana myös ePassi (palveluntarjoajan sähköisessä palvelussa). Verkkopalvelusta tulee valita palveluntarjoajaksi Helsingin Uimarit.

Laskun voi maksaa kokonaan tai osittain ePassilla ja loput esimerkiksi nettipankissa.

Aina maksaessasi ePassin verkkopalvelussa laskun kokonaan tai osittain, muista laittaa maksupäivästä ja summasta tieto noona.taipale(a)helsinginuimarit.fi sillä tieto ei suoraan kulje palvelusta seuralle. Ilman ilmoitusta maksusuoritus ei kirjaudu laskulle ja saat aiheettomia muistutuksia asiasta. 

Katso tarkemmat ohjeet ePassilla maksamisesta alta:

 • Jos käytössäsi on SporttiPassi, toimi maksuasi tehdessäsi seuraavasti:
 • Kirjaudu sisään omilla tunnuksillasi www.epassi.fi -sivulla
 • Valitse SporttiPassin verkkomaksut
 • Aloita kirjoittamalla valikkoon Helsingin Uimarit. Kun järjestelmä löytää sen, valitse palveluntarjoaja ja paina “seuraava”
 • Kirjoita summa euroissa
 • Kirjoita palvelunkuvaukseen saamasi laskun viite
 • Paina “Maksa”
 • Säilytä saamasi tekstiviesti kuittina
 • Lähetä tosite maksusta sähköpostitse osoitteeseen noona.taipale(a)helsinginuimarit.fi

Harjoitusvuorot


PäiväAikaPaikka
Tiistai19-20.30Helsinginkadun uimahalli (Helsinginkatu 23)
Keskiviikko19-20.30Helsinginkadun uimahalli (Helsinginkatu 23)
Torstai18-20.30Helsinginkadun uimahalli (Helsinginkatu 23)
Perjantai18-19Helsinginkadun uimahalli (Helsinginkatu 23)