Erityisryhmät

Vesitähdet-ryhmät tarjoavat uintitoimintaa erityislapsille. Ryhmät kokoontuvat Ruskeasuonkoululla (Valteri) Helsingissä, lämpimässä terapia-altaassa. Vesitähdet-ryhmä on tarkoitettu liikunta-, aisti- ja kehitysvammaisille lapsille sekä lapsille, joilla on motorisen kehityksen viivästymä tai oppimisen ongelma. Tunneilla harjoitellaan vesitaitoja sekä uinnin perusteita yksilöllisesti. Tavoitteena on vesi- ja uimataidon kehittäminen sekä oman yksilöllisen vedessä etenemistavan löytäminen.

Ryhmät soveltuvat myös vaikeavammaisille - myös etenevää sairautta sairastaville - lapsille, jotka haluavat tutustua vesielementtiin. Tällöin tavoitteena on veteen totuttautuminen, rentoutuminen, hyvän olon tunteen lisääminen sekä lapsen ja vanhemman/vanhempien mukava yhteinen hetki lämpimässä vedessä. 

Jokaisessa ryhmässä uimarilla tulee olla mukana oma avustaja altaalla.

Ohjaaja: Fysioterapeutti, erityisuimaopettaja, SUH:n erityisuinnin sekä vauva- ja perheuinnin kouluttaja Minna Nevalainen. Minna on suorittanut myös kansainvälisen Birthlight Special Baby Swimming-koulutuksen. 


Helsingin Uimareissa on mahdollista harjoitella ja opetella uinnin alkeita ja tekniikkaa myös integroituna uimakouluihin ja vesiralleihin. Ennen uinnin aloittamista on syytä keskutella Minnan kanssa, kumpi vaihtoehto olisi parempi Vesitähdet vai uimakoulu/vesiralli. Helsingin Uimareissa ui myös kilpauintiryhmissä parauimareita. Parauimareitamme kuuluu myös nuorten maajoukkeeseen. 

Syksyn 2024 ryhmissä on hajapaikkoja jäljellä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Minna Nevalainen p. 040 706 3113 (ilmoittautumisia otetaan vastaan arkisin kello 16 jälkeen).