Ryhmien kuvaukset

Aikuisten alkeisuimakoulu

Kenelle: Uimataidottamille aikuisille.

Mitä: Kurssi tutustuttaa osallistujansa vesielementtiin ja tarjoaa mahdollisuuden välttävän uimataidon hankkimiseen. Kurssilla totuttaudutaan veteen ja veden vastukseen, opetellaan kastautumista ja sukeltamista, kellumista, liukumista, hengitystekniikkaa sekä etenemistä vedessä. 

Miten: Opetus tapahtuu sekä matalassa että syvässä vedessä. Uimahallissa ei ole muita asiakkaita kurssin aikana ja kurssilla on maksimissaan 8 oppilasta.


Aikuisten jatkouimakoulu

Kenelle: Välttävän uimataidon (5-10m) omaaville aikuisille.

Mitä: Kurssi on jatkokurssi Aikuisten alkeisuimakoululle. Kurssin tavoitteena on kehittää uinnin alkeistaitoja ja sitä kautta pidentää uintimatkoja.

Miten: Opetus tapahtuu sekä matalassa että syvässä vedessä. Uimahallissa ei ole muita asiakkaita kurssin aikana ja kurssilla on maksimissaan 8 oppilasta.


Tekniikan alkeet

Kenelle: Aikuisille, joiden uimataito on vähintään 25 metriä jollain uintityylillä. Ei vaadi aikaisempaa kokemusta tekniikkaharjoittelusta.

Mitä: Kurssi luo erinomaisen pohjan eri uintitekniikoiden harjoittelulle. Kurssilla perehdytään oikean uintiasennon löytymiseen sekä rentouden ja hengitystekniikan merkitykseen. Erilaisista hengitys- ja asentoharjoitteiden opettelusta edetään uintilajien perustekniikoiden (vapaa-, selkä- ja rintauinti) läpikäyntiin. Kerrallaan uitavat matkat ovat lyhyitä n. 20-25m. Opetus tapahtuu syvässä vedessä.


Tekniikka 1

Kenelle: Aikuisille, joiden uimataito on vähintään 50 metriä päin- ja selin asennossa ja joilla on jo aiempaa kokemusta tekniikkaharjoittelusta.

Mitä: Kurssi on jatkoa tekniikan alkeet kurssille. Kurssilla syvennytään lajikohtaiseen tekniikkaharjoitteluun kaikissa neljässä uintilajissa (vapaa-, selkä-, rinta- ja perhosuinti) ja tavoitteena on taloudellisuus. Kurssilta saa hyviä vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun. Kerrallaan uitavat matkat ovat lyhyitä n. 20-25m ja yhden kurssikerran aikana uintimatkaa kertyy joitakin satoja metrejä.


Tekniikka 2

Kenelle: Aikuisille, joiden uimataito on vähintään 200m päin- ja selin asennossa yhtäjäksoisesti ja jotka omaavat vapaa-, rinta-, selkä- ja perhosuinnin perusteet.

Mitä: Kurssi on jatkoa tekniikka 1 kurssille. Kurssilla uidaan kaikkia neljää uintilajia (vapaa-, selkä-, rinta- ja perhosuinti). Tavoitteena on parantaa ja hienosäätää kaikkien näiden uintilajien jo opittuja tekniikoita ja sekä opetella niihin liittyvät käännökset. Kerrallaan uitavat matkat ovat jo hieman pidempiä n. 50-100m ja yhden kurssikerran aikana uintimatkaa kertyy lähemmäs kilometrin verran. Tekniikka 2 kurssin suoritettuasi voit osallistua harkkaryhmään.


Vapaauinnin Peruskurssi 

Kenelle: Vauhdikkaammasta uinnista unelmoiville aikuisille. Kurssin uintitaitovaatimuksena 50m jollain uintityylillä sekä uskallus laittaa kasvot veteen. 

Mitä: Kurssilla keskitytään pelkästään "krooliin" eli vapaauintiin. Käsiteltäviä asioita ovat mm. oikea uintiasento, potkujen ja käsivetojen liikeradat sekä niiden rytmittäminen, hengitystekniikka ja otteen saaminen vedestä. Kurssikerran aikana uintimatkaa kertyy joitakin satoja metrejä. Kurssi sopii myös hyvin pohjaksi triathloniin keskittyville uimareille.


Vapaauinnin Jatkokurssi 

Kenelle: Vauhdikkaammasta uinnista unelmoiville aikuisille. Uintitaito vaatimus on 100 m vapaauintia.

Mitä: Kurssi on nimensä mukaan jatkoa edeltäjälleen Vapaauinnin Peruskurssille. Kurssilla hiotaan vapaauinnin tekniikkaa, tavoitteena taloudellisuus. Käsiteltäviä asioita ovat mm. oikea uintiasento, potkujen ja käsivetojen liikeradat sekä niiden rytmittäminen, hengitystekniikka, otteen saaminen vedestä sekä vapaauinnin käännökset ja matkauinnin tekniikka. Kurssikerran aikana uintimatkaa kertyy lähemmäs kilometrin verran. Kurssi sopii myös hyvin pohjaksi triathloniin keskittyville uimareille.