Helsingin Uimarit - uimaseura Helsingissä

Urheilugaalassa Vuoden 2018 Urheiluseuraksi valittu Helsingin Uimarit on helsinkiläinen uintiurheiluseura, joka tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille. Toiminnan painopiste on lapsissa ja nuorissa, joille HU tarjoaa kurssitoiminnan jälkeen mahdollisuuden jatkaa kilpauinnin tai taitouinnin parissa joko huipulle tähtäävässä kilpavalmennuksessa, kilpavalmennuksessa tai harrasteryhmissä.

Helsingin Uimareilla on Olympiakomitean lasten ja nuorten sekä aikuisten Tähtiseura-merkit, jotka ovat tunnustus laadukkaasta seuratoiminnasta kohderyhmien osalta. Tutustu Tähtiseura-ohjelmaan täältä

Helsingin Uimareissa on tällä hetkellä seitsemän uinnin valmennusryhmää ja neljä taitouintijoukkuetta. Lasten uimakouluja on tarjolla kaikenikäisille lapsille aina vauvauinnista lähtien. HU järjestää lisäksi uintitekniikkakursseja sekä hydrobicciä aikuisille, vesijumppaa eläkeläisille sekä yksityisopetusta ja tilauskursseja. HU:ssa on menestyvä Masters-uintijoukkue sekä säännöllisesti kokoontuva Entisten Uimareiden Kerho, jossa HU:n veteraanit tapaavat toisiaan. 

Aktiivisia jäseniä HU:ssa on noin kahdeksansataa. 

Helsingin Uimareiden toimintaa koordinoi toiminnanjohtaja Riikka Nordström apunaan seurakoordinaattori Noona Romppanen. Päävalmentajana toimii Ilari Aalto (vanhempainvapaalla). Tehtävää hoitaa vuoden 2024 alusta Niko Blankenstein. Taitouintia luotsaa Heidi Tuominen ja kurssitoimintaa Laura Ukkola. Seuran puheenjohtajana toimii Anu Sauliala

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Kuva: Janne Passi.