Uintia koko suvun voimin

10.1.2019Helsingin Uimareiden vauva- ja perheuintitoiminta täyttää 20 vuotta keväällä 2019. Juhlavuoden kunniaksi teimme haastattelun suvusta, joka on ollut toiminnassamme mukana vuosia.

Kyselimme suvun kolmelta perheeltä ja isovanhemmalta kokemuksia uintiharrastuksesta Helsingin Uimareissa.

Minna ja Mika Weckström sekä lapset Eero (16), Ronja (13) ja Milja (11)

Miksi valitsitte vauvauinnin perheenne harrastukseksi?

Minnalle uinti on aina ollut tärkeä kuntoilumuoto. Ja vauvauinti on harrastus, jota vanhemmat pystyvät harrastamaan yhdessä pienen vauvan kanssa. Lisäksi lapsille piti saada hyvä uimataito.

Mitä vauva- ja perheuinti on antanut perheellenne?

Alussa vauvauinti oli kivaa yhdessä tekemistä sunnuntaiaamuisin, joka laajentui kylpylässä käynteihin. Jatkossa uinti on antanut paljon muutakin, kuten kaikille hyvän uintitaidon sekä vanhemmille että lapsille uusia kavereita.

Mikä on saanut perheenne / lapsenne jatkamaan uintia, jopa kilpatasolla?

Hyvät ja innostavat ohjaajat, kaverit, kivat tapahtumat (24 tunnin uinti, Rollo-leiri, kisat) jne.

”Kivaa kun osaa.”

Nina Weckström ja Noah (1,5)

Mitä vauva- ja perheuinti on antanut perheellenne?

Kivaa perheen yhdessä oloa, veteen totuttautumista leikin kautta. Vanhemmalle rohkeutta tehdä asioita lapsen kanssa, omien rajojen ylittämistä.

 ”En ole ollut mikään vesipeto, mutta minusta on tullut tämän harrastuksen myötä vesipeto.”

Miksi suosittelisit vauvauintia muille perheille?

Vauvauinnissa oppii oikeat tekniikat ja se on turvallista ohjaajan opastamana. On hauskempaa, kun tietää mitä tekee. Vanhemmille tulee rohkeutta tehdä asioita vedessä.

Anu ja Jarkko Nieminen sekä My (3) ja Unna (1)

Mitä vauva- ja perheuinti on antanut perheellenne?

Vauvauinti on perheen yhteinen harrastus ja mukavaa yhdessä tekemistä. Harrastuksen myötä lapselle tulee vesi tutuksi ja hän on sinut veden kanssa. Bonuksena lapselle tulee uintitaitoja. Vanhemmat ja lapset  pääsevät kokeilemaan omia rajojaan turvallisessa ympäristössä.

 ”Voidaan kaikki tehdä samaan aikaan jotain mukavaa.”

Miten koette vauvauinnin lapsen motorisen kehityksen tukena?

Mielestämme vauvauinti tukee motorista kehitystä, sillä kaikki erilainen liikkuminen kehittää lapsen liikkumistaitoja. Vesi on erilainen elementti ja se erityisesti kehittää oman kehon tuntemusta.

Sirkka Weckström, mummi, on ollut paljon mukana uintiharrastuksessa.

Uinti on tuottanut paljon iloa ja hyvää fiilistä. Mummi ihailee lasten hyvää uimataitoa ja mitä kaikkea lapset ovat saavuttaneet uinnissa. Mummin mielestä uinti on tosi tärkeä taito, josta on hyötyä aikuisenakin.

Mummilla on myös hyviä muistoja omista uintikokemuksistaan lapsena Oulun uimahallissa, mm. uintimerkkien ja kansanuinnin suorittamisesta.

”Uinti on ihan huippujuttu.”