Syyskauden pääkilpailut takana

4.12.2017

Marraskussa uitiin Suomen- ja nuorten Suomen mestaruuskilpailut Oulussa. Eilen sunnuntaina päättyi ikäkausimestaruusuinnit Vaasassa.

Syyskauden tärkeimmät kilpailut ovat nyt takana, kertoo HU:n päävalmentaja Ilari Aalto.

”SM-kilpailuissa olimme kahden uimarin voimin ja IKM-kilpailuissa mukana kolmella uimarilla. Molemmat kilpailut olivat meille onnistuneet, molemmissa kisoissa ennätysprosentit nousivat koviksi. Suurin osa starteista oli ennätyksiä ja ei oikeastaan yhtään huonoa uintia mahtunut joukkoon.” 

SM-kilpailuissa isoimmasta tason nostosta vastasi Pippi, kun paransi molempien rintauintimatkojen (100m ja 200m) ennätyksiään roimasti.

”Näistä tytöistä kyllä huomasi, miten on kasvettu kilpailutilanteisiin niin asenteen kuin valmistautumisten suhteen. Tiedetään jo todella hyvin mitä asioita tehdään ja minkä vuoksi, samalla rennolla asenteella tehden ilman ylimääräistä jännityksen kasaamista. Osataan siis olla luomatta ylimääräisiä paineita kisaan vaan voidaan lähteä nauttimaan kilpailemisesta”, Ilari kertoo,

IKM-kilpailuissa parhaasta sijoituksesta vastasi Sonja sijoittuen kolmanneksi 100m perhosuinnissa.

”Koko joukkue onnistui uinneissaan mahtavasti mutta täytyy nostaa esiin myös Tillan hieno suoritus 100m vapaauinnissa. Ensikertalaisena paikalla ja paineet olivat sen mukaiset mutta hienosti hallitsi hermonsa ja uinti menikin ennakkoon sovitulla taktiikalla.”

”Valmentajaa lämmitti myös se että uimarit osasivat hoitaa hienosti kaikki hyviin kilpailurutiineihin kuuluvat asiat. Tiedettiin hyvin mitä piti tehdä milloinkin ja osattiin myös kuunnella kroppaa sen suhteen että mitä tarvittiin valmistautumisten suhteen. Tässä erityisesti Pauli on kasvanut paljon. Osasi hienosti tunnistaa mitä itse tunsi tarvitsevansa valmistautumisten suhteen ja toimimaan sen mukaisesti”, Ilari kehuu.

”Hyvä kausi siis kokonaisuutena takana, myös niillä jotka eivät näihin kilpailuihin yltäneet! Tästä hyvä jatkaa taas seuraavaan kauteen”, hän päättää.