Helsingin Uimarit yhteistyössä Kivinokkalaisten kanssa: Kivinokkailua ja rantauimakoulua

29.7.2015


Kiitoksia Kivinokka! Rantauimakoulu Kivinokan lapsille toteutui 6.-10.7 ja 13.-17.-7. Uimaopena ensimmäisellä viikolla toimi Sanna ja toisella viikolla Sannan kaverina vedessä hääri myös Veera.

Rohkeita ja urheita lapsia olivat. Suomen kesä tarjosi parastaan esittelemällä kaikki neljä vuoden aikaa kahden viikon sisällä. Ilma oli keskimäärin 14 astetta ja vesi jotain 15-16 astetta. Lähes poikkeuksetta tähän päälle puhalsi vielä raikas merellinen tuuli ja asiaan kuuluva vesisade.

Toisella viikolla saatiinkin nauttia muutamasta oikein jo "kesäpäivän –kriteerit" täyttävästä päivästä, jolloin veden lämpötila olikin lähes 18 astetta!

Alkeisuimakoulussa opeteltiin veteen puhaltamista, liikuttiin vedessä juosten, hyppien, loikkien, harjoiteltiin kellumista sekä erilaisia potkuja ja sukeltamista. Jatkouimakoululaisten kanssa sukellettiin syvemmälle vapaa- ja selkäuinnin maailmaan.

Kivinokkalaiset olivat suureksi avuksi. Eritoten Ritva, joka otti tehtäväkseen jokaisena aamuna avata vajan, jossa säilytimme uimakoulun välineitä.

Jokaisena aamuna Ritva juoksi myös kilpaa valkoposkihanhien kanssa, jotka pitivät uimakoululaisten aluetta oikein mieluisana leiripaikkana. Näin uimaopen ja uimakoululaisten ei tarvinnut ottaa erää näiden rannanvaltaajien kanssa, vaan hanhet mahtuivat hyvin läheiselle kalliolle.

Myös muutama sorsa otti välillä osaa uimakouluun ja Allu-Ankka sai hetkeksi hengenheimolaisen. Energiset ja mahtavan iloiset lapsiryhmät lämmittivät ohjaajia toppatakkien ja telttasaunan lisäksi. Kyllä; saimme toden totta viimeisenä uimakoulupäivänä nauttia Ritvan kanssa telttasaunan lämmöstä. Taisi siellä saunan lauteilla vierähtää hieman yli tunti.

Kiitoksia huolenpidosta! Allu-Ankka kiittää ja kuittaa.

teksti: Sanna Linko