Nuorisopäällikön kilpauintikatsaus 2014

19.12.2014

Vuoden aikana HU:n paidat vakiinnuttivat paikkansa niin altaissa kuin kisakatsomoissakin.
Vuoden aikana HU:n paidat vakiinnuttivat paikkansa niin altaissa kuin kisakatsomoissakin.Vuoden pian vaihtuessa uudeksi, on hyvä hetkeksi pysähtyä tekemään yhteenvetoa kilpauimareidemme vuodesta. Vuoteen mahtuu monia hienoja sijoituksia ja ennätyksiä arvokisoissa sekä hauskanpitoa uintitapahtumissa. Lisäksi toimintamme on kehittynyt Sinetin arvoiseksi.

Vahvan nuorisotyön tulokset näkyvät jo rollo-ikäisissä

Kotkan rolloille osallistuimme suurella uimarijoukolla ja lähes jokaisessa lajissa oli seuramme uimareita. Rolloilla nähtiin myös paljon upeita ennätysparannuksia ja HU palasi mitalikantaan Isak Gramenin uidessa aloituslajissa (100su) pronssille. Lisäksi Isak kasvatti pistesaldoa seitsemännellä sijalla 100m perhosessa. Isak oli myös mukana 2001-poikien (Aatu, Eemeli, Isak ja Tuomas) napatessa komean neljännen sijan 4x100sku viestistä.

Rollojen menestyjiin lukeutui myös Sonja Lehtinen ja kahdeksas sija 50m perhosuinnissa. Sonja Lehtinen ja Isak Gramén valittiin syksyllä Uimaliiton rolloleirille Vierumäelle.

SM-finalisti ja useita IKM-finaalipaikkoja syksyn kisoissa

Lyhyen radan Suomen mestaruuskilpailut uitiin marraskuun puolivälin jälkeen Espoonlahdessa. Helsingin Uimareiden Heini Tähkä ui 200sku finaalissa sijoittuen seitsemänneksi. Heini ui myös 200ru finaalissa parantaen ennätystään ja ollen nuorten kisoissa seitsemäs.

Oulussa uituihin IKM-finaaleihin selvitti alkukilpailujen perusteella tiensä peräti 6 HU:n uimaria: Eemeli Raninen (100ru), Isak Gramén (100su), Jade Huhtamaa (100ru, 100vu), Pippi Nordström (100ru), Emmi Laitinen (200pu) ja Noora Kokko (200su).

Poikien parhaasta sijoituksesta IKM-finaaleissa vastasi Isak ollen lajinsa kuudes ja tyttöjen parhaaseen sijoitukseen ylsi Emmi, ollen 11.s. Noora oli lajinsa 12.s, Eemeli lajinsa 13.s, Pippi 14.s ja Jade rintauinnin 14.s ja vaparin 15.s.

Tämän vuoden menestyksen perusteella on lupa odottaa menestystä myös ensi vuodelta. Jokaisessa kilpauintiryhmässä on lisäksi useita arvokisoihin pääsyä lähellä olevia lahjakkaita uimareita.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta ja tsemppiä vuoteen 2015!

Nuorisopäällikkö Riikka Nordström

 

Kuvat: Jarmo Raninen
Oulun IKM-uinneista 28.11.-30.11.2014