Kevään 2024 lasten ja aikuisten kurssit ovat nyt avoinna ilmoittautumisille!

21.12.2023

Kaikki kevään kurssimme ovat nyt avoinna ilmoittautumisille. Löydä laajasta kurssivalikoimastamme itsellesi, lapsellesi tai vaikka isovanhemmille sopivin kurssi. Ole nopea sillä vapaana olevat paikat täyttyvät nopeasti.Tarjontaa vauvasta vaariin:


Naperouinti - Naperouinti on tarkoitettu 1-6-vuotiaille lapsille ja heidän mukaan uiville yhdelle tai kahdelle aikuiselle. Naperouinnissa tavoitteena on harjoitella leikkien ja erilaisten tehtävien avulla monipuolisia vesitaitoja ja vesiturvallisuusasioita. 
Tutustu toimintaamme https://www.helsinginuimarit.fi/vauva-ja-naperouinti/
Vapaiden paikkojen tiedustelut: Minna Nevalainen p. 040 706 3113 (arki-iltaisin)


Lasten Uimakoulut ja Vesirallit -

Vesipeuhu:
Vesipeuhussa 3-4-vuotiaat lapset harjoittelevat ilman vanhempiaan vesitaitoja 1-2 ohjaajan kanssa. Yksi kerta on kestoltaan puoli tuntia ja se pidetään lasten altaassa. Vesipeuhun tavoitteena on opetella veteen totuttautumista sekä monipuolisia vesitaitoja leikkien ja satujen avulla. Mukaan voivat ilmoittautua niin aremmat uimarin alut kuin kokeneemmatkin vesipedot. 
Tutustu toimintaamme ja ilmoittaudu https://www.helsinginuimarit.fi/uimakoulut/vesipeuhu/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Uimakoulut:
Alkeis- ja jatkouimakoulut on suunnattu 5-7-vuotiaille lapsille.
Alkeisuimakoulussa harjoitellaan erilaisten leikkien ja harjoitusten avulla uinnin alkeista kuten sukeltamista, kellumista, liukumista ja ylipäätään vedessä etenemistä. Ohjaaja toimii tunnilla lasten kanssa vedessä.
Kun lapsi on oppinut sukeltamaan, liukumaan, kellumaan sekä liikkumaan vedessä 5-10 metriä, voi hän siirtyä jatkouimakouluun. Jatkouimakoulun tavoitteena on vahvistaa vedessä liikkumistaitoja entisestään ja totutellaan myös isossa, syvässä altaassa uimiseen. 
Tutustu toimintaamme ja ilmoittaudu https://www.helsinginuimarit.fi/uimakoulut/uimakoulu/

Vesirallit:
Vesirallit ovat 6-10-vuotiaille suunnattuja uinnin monipuolisuuskursseja, joissa harjoitellaan uinnin tekniikoiden (vapaa-, selkä-, rinta ja perhosuinti) lisäksi myös taitouinnin, vesipallon ja uimahyppyjen perusteita. Vesirallikurssilla voi suorittaa sammakko-, kala-, norppa- tai delfiinimerkit. 
Tutustu toimintaamme ja ilmoittaudu https://www.helsinginuimarit.fi/uimakoulut/vesiralli/


Lasten - ja nuorten harrasteryhmät - Helsingin Uimareissa toimii kolme harrasteryhmää. Ryhmät on suunnattu yli 10 vuotiaille. Harrasteryhmät ovat uinnin monipuolisuuskursseja, jossa harjoitellaan uinnintekniikoita, kohotetaan kuntoa ja pidetään hauskaa.
Tutustu toimintaamme ja ilmoittaudu: https://www.helsinginuimarit.fi/uimakoulut/lasten-ja-nuorten-harrasteryhmat/


Taitouinnin alkeiskurssi - Taitouinti aloitetaan alkeiskurssilla, jossa opetellaan lajin perustekniikoita ja -asentoja. Kurssi on suunnattu taitouinnista kiinnostuneille 6-12-vuotiaille. Tutustu toimintaamme ja ilmoittaudu: https://www.helsinginuimarit.fi/uimakoulut/taitouintikurssit/kevaan-2024-lasten-taitouinnin-alke/


Iltapäiväkerho - Uimataitoisille 2.-5.-luokkalaisille suunnattu ryhmä. Kerhossa opetellaan uintitekniikkaa ja vesitaitavuutta sekä leikitään yhdessä.
Tutustu toimintaamme ja ilmoittaudu: https://www.helsinginuimarit.fi/uimakoulut/iltapaivakerho/


Aikuisten tekniikkakurssit -

Tekniikan alkeet:
Kurssi luo erinomaisen pohjan eri uintitekniikoiden harjoittelulle. Kurssilla perehdytään oikean uintiasennon löytymiseen sekä rentouden ja hengitystekniikan merkitykseen. Erilaisista hengitys- ja asentoharjoitteiden opettelusta edetään uintilajien perustekniikoiden (vapaa-, selkä- ja rintauinti) läpikäyntiin.

Tekniikka 1:
Kurssi on jatkoa tekniikan alkeet kurssille. Kurssilla syvennytään lajikohtaiseen tekniikkaharjoitteluun kaikissa neljässä uintilajissa (vapaa-, selkä-, rinta- ja perhosuinti) ja tavoitteena on taloudellisuus. Kurssilta saa hyviä vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun.

Tekniikka 2:
Kurssi on jatkoa tekniikka 1 kurssille. Kurssilla uidaan kaikkia neljää uintilajia (vapaa-, selkä-, rinta- ja perhosuinti). Tavoitteena on parantaa ja hienosäätää kaikkien näiden uintilajien jo opittuja tekniikoita ja sekä opetella niihin liittyvät käännökset.

Vapaauinnin peruskurssi:
Kurssilla keskitytään pelkästään "krooliin" eli vapaauintiin. Käsiteltäviä asioita ovat mm. oikea uintiasento, potkujen ja käsivetojen liikeradat sekä niiden rytmittäminen, hengitystekniikka ja otteen saaminen vedestä.

Vapaauinnin jatkokurssi:
Kurssi on nimensä mukaan jatkoa edeltäjälleen Vapaauinnin Peruskurssille. Kurssilla hiotaan vapaauinnin tekniikkaa, tavoitteena taloudellisuus. Käsiteltäviä asioita ovat mm. oikea uintiasento, potkujen ja käsivetojen liikeradat sekä niiden rytmittäminen, hengitystekniikka, otteen saaminen vedestä sekä vapaauinnin käännökset ja matkauinnin tekniikka.

Kurssien lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.helsinginuimarit.fi/aikuiset/aikuisten-tekniikkakurssit/


Aikuisten harrasteryhmät - Seurassamme toimii kolme aikuisten harrasteryhmää. Aikuisten harkkaryhmissä uimarit ovat jo hiukan edistyneempiä. Heillä on perustekniikat kunnossa ja uida he jaksavat jo useampia satoja metrejä. Harjoituksissa keskitytään tekniikkaan ja harjoitteita tehdään jo hiukan pidempiä matkoja. Tarkoituksena on kehittää myös fyysistä kuntoa.
Lisätietoja ryhmistä ja ilmoittautuminen: https://www.helsinginuimarit.fi/aikuiset/aikuisten-harkkaryhmat/


Hydrobic - Hydrobic on vaihtelevaa ja monipuolista vesiliikuntaa musiikin tahdissa. Tunneilla hyödynnetään veden vastusta, omaa kehoa sekä erilaisia välineitä. Voit itse säädellä tunnin tehoa veden vastusta ja vipuvarsia hyödyntäen. Hydrobic sopii kaikille, joille vesi elementtinä on sopiva. 
Tutustu toimintaamme ja ilmoittaudu: https://www.helsinginuimarit.fi/aikuiset/hydrobic-2/


Eläkeläisten vesijumppa - Eläkeläisten vesijumpassa pääset jumppaamaan iloiseen porukkaan ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella. Jumppaajilla ylettyvät jalat pohjaan, mutta altaan toisessa päässä on niin syvää, että jumppaaminen on mahdollista myös syvässä vedessä.
Tutustu toimintaamme ja ilmoittaudu: https://www.helsinginuimarit.fi/aikuiset/elakelaisten-vesijumppa/