Taitouintivalmentaja Peppi on kouluttautunut poikkeusoloissa etänä - kurkkaa vinkit verkkokoulutuksiin!

9.5.2020

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on jättänyt monille valmentajille ja ohjaajille tyhjiä aukkoja viikkoaikatauluun. Helsingin Uimareissa ohjataan ja kannustetaan kaikkia seuran ohjaajia sekä valmentajia kouluttautumaan aktiivisesti esimerkiksi Uimaliiton ja muiden toimijoiden koulutuksissa. Vallitsevien kokoontumisrajoitusten johdosta lähiopetuksena normaalisti toteutettavia koulutuksia ei ole tänä keväänä voitu järjestää. Poikkeavat olosuhteet ovat kuitenkin saaneet monet eri tahot järjestämään valmentajille koulutusta etänä. Verkossa toteutettavien koulutusten avulla omaa osaamistaan pääsee jokainen kehittämään omassa tahdissa, vaikka käytännön työskentely altailla onkin tauolla.

Seuramme alle 15-vuotiaiden taitouintijoukkue Nemojen vastuuvalmentajana toimiva Peppi Hietanen on aloittanut verkkokoulutuksien parissa työskentelyn. 

"Olen osallistunut tänä keväänä Suomen Urheiluopiston järjestämiin verkkokoulutuksiin, jotka vastaavat VOK1-kokonaisuuden sisältöjä. Aiheina on ollut mm. tunne- ja vuorovaikutustaidot sekä psyykkiset ominaisuudet valmennuksessa, opettaminen ja ohjaaminen harjoitustilanteessa sekä taitoharjoittelu. Näiden lisäksi olen ilmoittautunut myös XAMK:n järjestämälle verkkokurssille psyykkisestä valmennuksesta." Peppi kertoo kevään koulutuksistaan. 

Peppi on kokenut etänä suoritettavissa kursseissa olevan sekä hyviä että huonoja puolia: "Luen samaan aikaan korkeakoulujen valintakokeisiin, joten olen tykännyt siitä, että kursseilla voi edetä omaan tahtiin. Ilmoittautuminen kursseille oli tosi helppoa ja myös verkkoalustat ovat olleet helppokäyttöisiä. Kaipaisin verkkokursseihin kuitenkin ”normaalien” koulutuksien interaktiivisuutta. Olen kokenut kurssien aiheet itselle hyödyllisiksi ja odotan innolla, että pääsen hyödyntämään oppimaani valmennuksessa!" 

Pepin mukaan verkkokoulutuksia voi suositella kaikille, jotka haluavat saada uusia työkaluja omaan valmennustyöhön. Erityisen hyödylliseksi hän kokee niiden olevan uudemmille valmentajille, joilla valmennusvuosia ei ole vielä takana kovinkaan monia. Verkkokoulutuksista Peppi on saanut hyviä käytännön vinkkejä esimerkiksi harjoitustilanteiden organisointiin liittyen. 

Peppi on kokenut saaneensa etäkoulutuksista vinkkejä käytännön valmennustyöhönsä taitouimareiden kanssa.

Alla eri tahojen tarjoamaa maksutonta etäkoulutusta, mikäli kiinnostuit verkkoympäristössä järjestetyistä mahdollisuuksista:

  • Suomen Urheiluopisto tarjoaa kaikille valmentajille avoimia maksuttomia verkkomoduuleja, joiden sisällöt noudattelevat VOK 1 -koulutuskokonaisuuden osioita. Katso koulutustarjonta täältä!
  • XAMK tarjoaa avoimen AMK:n opintojaksoja esimerkiksi voimaharjoittelusta, ravitsemuksesta ja elämäntapamuutoksista. Katso koulutustarjonta täältä!
  • Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto SUH tarjoaa Hengenpelastusviikon merkeissä ensi viikolla 11.-17.5. kattavasti eri aiheisia webinaareja. Kurkkaa viikon aikataulu täältä!
  • Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu Eslu järjestää torstaina 14.5. klo 16-17 webinaarin Häirintä vapaa urheilu -teemalla yhteistyössä Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK:in kanssa. Katso lisätietoa Eslun sivuilta!