Kuukautisluento kokosi seuran valmennusryhmäläisiä yhteen tärkeän aiheen tiimoilta!

14.3.2023

Seuran kilpa- ja taitouinnin valmennusryhmille järjestettiin lauantaina 12.3. kaksi kuukautisluentoa Pirkkolan uimahallilla. Toisessa luennossa kokoontuivat nuoremmat uimarit ja toisessa vanhemmat. Luennot olivat osa seuran nuorten erityisesti tyttöuimareiden drop out -vaiheen ennaltaehkäisemiseksi käynnissä olevaa hanketta. Seura on saanut hankkeelle rahoitusta Helsingin kaupungilta apurahana. Kuukautisluennot ovat yksi osa hanketamme ja muita tullaan toteuttamaan vuoden mittaan sekä jalkauttamaan seuraan tulevaisuuttakin ajatellen.

Seura on saanut apurahoja vuodella 2023 myös erityisuintiryhmien toiminnan kehittämiseen. Erityisuintiryhmissä apurahoja tullaan hyödyntämään välinehankintoihin, ohjaajien kouluttamiseen sekä tilakustannuksiin. Ohjaajamme Bea on jo ilmoittautuneena erityisuintiohjaajan koulutukseen!

Luennon vierailevana luennoitsijana toimi huippu-uimari Jenna Laukkanen (vas.).

Luennon tavoitteena on lisätä avointa keskustelua kuukautisteemalla seuran sisällä niin uimareiden kuin uimareiden ja valmentajienkin kesken. Tätä kautta kuukautisiin liittyvää tabua ja häpeää voidaan rikkoa, kun aihe on seuran sisällä normaali keskustelun aihe. 

Luennolla haluttiin myös lisätä uimareiden tietämystä kuukautisiin ja harjoitteluun liittyen, jotta asian tullessa omalla tai esimerkiksi kaverin kohdalla ajankohtaiseksi, osaavat he toimia oikein ja uudet tilanteet eivät tunnu niin jännittäviltä.

Kuukautisluennolla käsiteltiin aihetta luentotyylin lisäksi paljon keskustelun ja pienryhmätyöskentelyn kautta. Uimarit pääsivät porukalla pohtimaan esimerkiksi erilaisia esimerkkitilanteita kuukautisiin liittyen sekä jakamaan ajatuksiaan ja tuntemuksiaan kuukautisaiheeseen liittyen.

Ehdottomasti yksi luennon kohokohdista oli varmasti huippu-uimari Jenna Laukkasen vierailu. Jenna oli luennolla kertomassa omista kokemuksistaan huippu-uimarina sekä osallistumassa uimareiden keskusteluun aiheen tiimoilta. Jennalle sai esittää luennolla myös kysymyksiä ja tottakai lopuksi pyytää halutessaan yhteiskuvaa ja jutella hetken esikuvauimarin kanssa.

Kurkkaa lisää luennon tunnelmia kuvagalleriasta alta!