Kultaisen linjan uimareiden fysiikkavalmennus on käynnistynyt!

2.3.2022

Kilpa 1&2 ryhmien kultaisen linjan uimarit ovat aloittaneet muun harjoittelun ohessa kevätkaudella 2022 fysiikkaharjoittelun. Harjoittelun tavoitteena on tukea uintiharjoittelua sekä kehittää uimareiden fyysisiä ominaisuuksia kohti parempaa suorituskykyä. Fysiikkavalmennus on osa kultaisen linjan valmennuspolkua, jonka uimareilla on tähtäin kohti huippu-uintia.

Fysiikkavalmennusprojekti käynnistyi alkuvuodesta projektin suunnittelulla, johon saatiin seuran ulkopuolelta arvokasta osaamista ja tukea Jari Nordblomilta. Jarin kanssa on sovittu, että hän on mukana HUn fysiikkavalmennuksen kehittämisessä vuoden ajan, tavoitteenaan jakaa omaa osaamistaan sekä tukea seuran valmentajia ja toiminnan kehittämistä. 

Jari kertoo itsestään seuraavasti:

"Olen Jari Nordblom ja toimin urheiluvalmentajana.

Valmentajana rakennan nuorille urheilusta fyysisen suoritus- ja toimintakyvyn rinnalle elämäntapaa, itseluottamusta sekä hyvää ja tervettä itsetuntoa. Valmentajana olen nuorille rehellinen ja suora, kuitenkaan unohtamatta murrosiän ja kasvun tuomaa herkkyyttä ja fyysisten ominaisuuksien yksilöllisiä muutoksia.

Nuorten valmennussuhteen painopiste voi olla tietyn suorituskyvyn ja tietyn fyysisen taidon hiomista, lajivalmennusta, kehon vahvistamista tai enemmän nuoren terveen elämän ja minäkuvan rakentamista.

Kivijalkana nuoren menestykselle ja urheilijan polun rakentamiselle on molemminpuolinen luottamussuhteen rakentaminen."

Jarista voi lukea lisää osoitteessa:

 Urheiluvalmentaja & paravalmentaja | Jari Nordblom

Kultaisen linjan fysiikkavalmentajaksi, käytännön valmennustyötä toteuttamaan seura on palkannut Emmi Järnin. Emmi on koulutukseltaan fysioterapeutti (AMK) ja urheiluhieroja. 

"Moikka! Olen Emmi ja todella innoissani uudesta työstäni Helsingin Uimareissa. Urheilu on aina kuulunut isona osana omaan elämääni ja oman urheilu-uran kautta on syttynyt suuri palo urheilijoiden kehittämiseen ja auttamiseen kohti omaa parasta sekä lajin huippua" Emmi kertoo omasta taustastaan. 


"Oma lajitaustani painottuu pallopelien puolelle, tarkemmin koripalloon ja amerikkalaiseen jalkapalloon. Toivon pystyväni tämän myötä tuomaan lajirajojen yli uusia elementtejä uimareiden harjoitteluun sekä tietysti itse oppimaan uutta uinnin saralta. Urheilun sekä harjoittelun kehittäminen on lähellä sydäntäni ja on hieno mahdollisuus olla seuran mukana kehittämässä urheilijan polkua."

Emmin ja Jarin mukana projektissa toimii seuran päätoimisista työntekijöistä Heidi Tuominen, joka on myös pohjakoulutukseltaan fysioterapeutti. Osana fysiikkavalmennusprojektia seura on kustantanut Heidin kouluttautumisen Trainer4You:n Voimavalmentaja -kouluksessa keväällä 2022, jotta myös seuran sisällä saadaan lisättyä osaamista aiheen parissa ja tarjottua sitä kautta laadukkaampaa valmennusta kautta linjan. Myös Emmi on mukana kyseisessä koulutuksessa kevään aikana. 

Käytännön toiminta pyörähti fysiikkavalmennuksen osalta käyntiin tiistaina 1. maaliskuuta, kun ryhmille tehtiin Olympiakomitean harjoitettavuuskartoitukset. Testaamisen tarkoituksena oli selvittää uimareiden lähtötasoa ja kehitystarpeita, jotta kauden harjoittelun suunnitteleminen olisi helpompaa ja palvelisi mahdollisimman hyvin uimareita. 

Fysiikkaharjoittelun suunnittelemisessa hyödynnetään aktiivisesti myös seuran päävalmentajan Ilari Aallon ajatuksia ja osaamista, jotta harjoittelu saadaan rytmitettyä kaudelle uintiharjoittelun sekä kilpailuiden kanssa sopivasti. Tällä hetkellä fysiikkavalmennus näkyy Kilpa 1&2 ryhmien kultaisen linjan uimareiden lisäksi myös sinisen linjan uimareiden harjoittelussa ja tulevaisuudessa toimintaa on tarkoitus laajentaa kattamaan myös muita osia uimarin polusta.

Olympiakomitean harjoitettavuuskartoituksista voi lukea lisää täältä: Harjoitettavuuskartoitus - Suomen Olympiakomitea

Fysiikkavalmennusprojektia pääsee kevään mittaan seuraamaan lisää seuran somekanavissa!