Kampin Hydrobic-ryhmällä ja ohjaaja Outilla tänä vuonna 30v juhlavuosi!

12.12.2022

Helsingin Uimareiden Hydrobic-ohjaaja Outi Kokko-Ropponen ja Kampin Hydrobic-ryhmä viettävät tänä vuonna 30v juhlavuottaan. Outin innostus ohjaamiseen ja valmentamiseen syttyi jo nuorena uimarina Laaksolahden Virissä, jossa hän oli itse aloittanut kilpauinnin 10-vuotiaana.

"Alkuun ohjasin lapsia ja nuoria. Aikuisten ohjaaminen alkoi, kun valmistuin liikunnanohjaajaksi Suomen Urheiluopistolta -88. Ohjaajan polkua on tullut kuljettua siis jo lähes puoli vuosisataa ja edelleen se polku kiinnostaa." Outi kertoo ohjaamisuransa alusta.

Liikkeen lisääminen ja liikuttaminen ovat Outille tärkeitä motivaation lähteitä:

"Kampin iloiset hydrobiccarit antavat energiaa ja pitävät ohjaajankin liikkeessä. Vedessä liikumisen mahdollisuudet ovatkin rajattomat ja aina voi keksiä jotain uutta ja yllättävää!"

Outin hydrobiccarit muistivat häntä merkkivuoden kunniaksi kukkakimpulla.

Hydrobic käynnistyi uima- ja voimisteluseuroissa 30-vuotta sitten ja siitä lähtien myös Outi on ohjannut Kampissa pyörivää HydroBic-ryhmää. Ryhmän toimintaa toteuttivat alkuun Suomen Uimaliitto ja Suomen Naisten Liikuntakasvatusliitto (nyk. Voimisteluliito), jotka myös kehittivät lajin yhdessä Suomen Kuntourheiluliiton kanssa.

Vuonna 2013 Kampin HydroBic-ryhmän siirtyi Helsingin Uimareiden suojaan. Alkuperäisestä ryhmästä on edeleen yksi jumppari jäljellä ja suurin osa ryhmän jäsenistä ovat olleet mukana toiminnassa lähes sen perustamisesta lähtien.

Toki muutama uusikin on innostunut matkan varrella mukaan. Koronavuodet jättivät kuitenkin jäljet myös meidän ryhmään ja muutama jumppari on jäänyt pois altaasta. Vielä siis mahtuisi muutama uusi polskija altaaseen ja mukaan pääsee hyvin heti kevätkauden alusta, mikäli toiminta kiinnostaa!

Miten Hydrobic-tunti on sitten vuosien varrella muuttunut tai kehittynyt?

"Ryhmän hydrobiccaajista on vuosien varrella kehittynyt todella taitavia vedessä liikkujia.
Perusvesijumppa ei riitä, vaan tunnilla pitää olla vauhtia ja haasteita. Ja kaikenlaista on kokeiltu ja testattu. Useamman kerran on altaasta kuulunut kysymys; "Ootko ite kokeillut?" Outi kertoo tunnin kehityksestä.

"Perusasiat eivät kuitenkaan muuksi muutu. Veden vastus, noste ja hydrostattinen paine ovat elementtejä, joita hyödynnetään mitä erilaisimmin tavoin joka tunnilla. Musiikki tuo rytmiä ja tunnelmaa ja se saa polven välillä nousemaan villisti tuplatempolla. Joulukuussa polskitaan Elämäni biisi rytmeihin. Siitä tulee mielenkiintoista." kuvailee Outi Hydrobicin tunnelmaa ja perusteita.

Kysyimme Outilta, millaisia muistoja tai sattumuksia vuosikymmenten ohjaustaipaleelle on mahtunut.

"Vuosien varrella on yhdessä koettu ja jaettu elämää. Monenlaisia sattumuksia ja tapahtumia mahtuu yhteiselle HydroBic-taipaleelle. Iloa, ystävyyttä (suihkuystävät), lapsia, lastenlapsia, lottovoittoja, sisäpihan lumienkeleitä, yhteisiä ruokahetkiä, kauden päättäjäisiä, uusia "polvia" ja tuliaisia matkoilta. Unohtamatta lämmin henkisiä saunakeskusteluja." Outi kertaa Hydoribic-aikojaan.

Juhlavuoden kunniaksi Outi on kutsuttu ohjaamaan jouluinen Hydrobic-tunti seuran kilpa- ja taitouinnin valmennusryhmien perinteiseen joulukylpyyn joulukuun lopulla. Silloin tavoitteena on täyttää koko Pirkkolan iso allas uimareilla ja nostaa syketta isolla porukalla jouluisissa tunnelmissa!

Kampin hydrobic-ryhmä syksyllä 2022.