Päävalmentaja Ilari Aalto tyytyväinen kuluneeseen kauteen

5.7.2016

Ikäkausiuimareiden kauden pääkilpailut uitiin juhannusta edeltävällä viikolla Turussa. Kisoista tuliaisina Sonja Lehtisen hopeamitali ja seurapisteitäkin saatiin kasaan 15, joka on enemmän kuin pitkään aikaan.

Monta ilonaihetta IKM-uinneissa

HU:n uimarit osallistuivat monen vuoden tauon jälkeen Ikäkausiuinteihin viestijoukkueilla.

- On todella hienoa ja iso asia, että saimme viestijoukkueet kisoihin, sillä edellisestä kerrasta on jo vuosia. Tyttöjen sekariviestissä (T-15) napattiin hieno 7.s sija, mikä on hieno saavutus kun ottaa huomioon että meillä oli joukkueissa kaksi 13-vuotiasta, kertoo HU:n päävalmentaja Ilari Aalto.

Sonja Lehtinen tuli toisena maaliin 100 pu:ssa. Tuolla uinnilla Sonja rikkoi aikuisten sm-rajat sekä 100 että 50 perhosessa.

- Sonjan 100 pu:n toinen sija oli tietysti kisaviikonlopun kohokohtia mutta erityiseksi sen teki vielä se, miten hienolla uinnilla tuo sijoitus saavutettiin. Sonjan uintitekniikka häikäisi ja sai kehuja uintia altaan reunalta seuranneilta, Ilari iloitsee.

Noora Kokon viestiuinnilla olisi oltu lähellä mitalia henkilökohtaisella matkalla.

- IKM-uintien toinen mitali olisi ollut aivan käden ulottuvilla, sillä Nooran sekariviestissä uidulla 100su ajalla olisi henkilökohtaisella matkalla irronnut viides sija (vain 0,5 s pronssista).  Kun viestiuinti ei ollut Nooran taidot ja kapasiteetin tuntien lähellekään täydellinen, niin puolen sekunnin parannus olisi ollut enemmän kuin realistista, Ilari taustoittaa.

Eemeli Ranisella yhteensä 7 startin ja kahden kilometrin urakka.

- Eemeli urakoi kisoissa yhteensä 7 starttia (800vu,100su,400sku,200sku,100pu,200su,200ru) näistä tulee yhteensä matkaa 2km joten ihan kiitettävän paljon Eemeli sai kisa-altaassa aikaansa viettää. Mitä pidemmälle kisoja mentiin niin sitä enemmän alkoi näin rankka kisaohjelma ottaa veroaan, mutta hienosti Eemeli jaksoi keskittyä laatutekijöihin väsymyksestä huolimatta, kertoo Ilari.

Tilda Selonen ennätysjahdissa.

- Tilda suoriutui jännityksestään huolimatta, todella hienosti ensimmäisistä ikm-kilpailuistaan kun molemmissa henkilökohtaisissa lajeissa tuli saavutettua omat ennätykset, kertoi Ilari.

Kauden pääkilpailut Ilari summaa seuraavasti: Kisoihin ja oikeastaan koko kauteen voi olla kokonaisuutena todella tyytyväinen!