HU:n palkintokokoelma esillä Pirkkolassa

2.1.2016Useat Pirkkolan uimahallin kävijät ovat jo varmaan ihmetelleetkin uimahallin käytävälle loppusyksystä ilmestyneitä rakennelmia.

"Kyseessä ovat Suomen Urheilumuseosta remontin alta pelastetut vitriinit, jotka saimme käyttöömme sopivasti 100v-juhlavuoden alla", kertoo Helsingin Uimareiden puheenjohtaja Jenni Aaltonen.

Vitriinien siirrosta vastasi HU:n entinen vesipallojuniori Teppo Lehtinen, joka tunnetaan nykyään paremmin vesipalloseura Kuhien johtohahmona. Tepon yritys TKP Print on toteuttanut vitriinin taustalle Sonja Aitamurron suunnittelemat teippaukset.

Joulun välipäivinä puheenjohtaja Jenni Aaltonen kuljetti Pirkkolaan HU:n palkintokokoelman.

"Kokoelma on ollut väliaikaisvarastoissa mm. olohuoneessamme siitä saakka, kun kesällä 2012 jouduimme luopumaan Muonamiehentien kerhohuoneesta", Jenni kertoo.

Mukana siirtotouhussa on ollut myös HU:n juhlatoimikunnissa jo 50 vuoden ajan vaikuttanut Paul "Naskali" Kainulainen, jonka johdolla palkinnot asetellaan lähitulevaisuudessa vielä paremmin esille. Vitriineihin on tulossa palkintojen lisäksi myös mm. vanhojen mestareiden kuvia ja heidän saavutuksistaan kertovia tekstejä.

Palkintokokoelman tarkoituksena on juhlistaa HU:n nyt alkavaa 100v-juhlavuotta. Lisäksi kokoelma kertoo nykyisille harrastajillemme siitä, että kuulumme yhteen Suomen kaikkein aikojen menestyksekkäimmistä uimaseuroista ja sitä kautta kannustaa kaikkia uimareita entistä parempiin suorituksiin.