Uusia tuomareita ja toimitsijoita

13.11.2015

Kuva: Jukka Mäkelä
Kuva: Jukka Mäkelä

Pirkkolassa järjestettiin 7.11.2015 2.lkn ja 1.lkn tuomari- ja toimitsijakoulutus.

Kurssin kouluttajana oli vanha tuttu Matti Alpola Suomen Uimaliitosta, jonka asiantuntevassa ohjauksessa valmistui tällä kertaa yhteensä 25 uutta toimitsijaa. Kurssilaisia oli Helsingin Uimareiden lisäksi HTU Stadista, Vandersista, Simmiksestä ja Tuusulan Uimaseurasta.

Lapsen uintiharrastus oli tuonut monen kurssilaisen niin toimitsijakurssille kuin itse seuratoimintaankin mukaan. Uinnista on usein tullut koko perheen yhteinen harrastus ja uinnin sääntöjen osaaminen auttaa ymmärtämään enemmän itse lajia sekä tukemaan lasta uintiharrastuksessa.

Osallistujat olivat erittäin tyytyväisiä kurssin antiin. Koulutusta voi suositella kaikille niille, jotka haluavat olla mukana mahdollistamassa oman tai lapsen uintiseuran toimintaa. Kurssilaisten kommenttien mukaan ilmapiiri oli rento ja kannustava, vaikka välillä kurssilaisia jännittikin miten kaikki säännöt oikein muistaa aidossa kilpailutilanteessa. Toimitsijana toimimista ei pidä kuitenkaan jännittää vaan mennä rohkeasti mukaan!

HU:n uudet toimitsijat pääsevät heti testaamaan uusia taitojaan Toivo Virtasen muistokilpailuissa, jotka järjestetään Pirkkolassa lauantaina 14.11.2015. Paras tapa oppia päteväksi tuomariksi onkin aktiivinen harjoittelu eri kisoissa.