Taitouinnin nuorten ja aikuisten Suomen mestaruudet ratkottiin Pirkkolassa onnistuneesti!

29.5.2024

Kuva: Janne Passi.

Helsingin Uimarit ry järjesti yhdessä Uimaliiton kanssa taitouinnin avoimet Suomen mestaruuskilpailut 25.-26.5.2024 Pirkkolan uimahallissa. Kisoihin osallistui 125 uimaria ja kilpailuissa uitiin ohjelmia junior- ja seniorsarjoissa. Avoimen sarjan puolella kilpailuihin osallistui uimareita Tanskasta ja Tsekeistä. Suomen taitouintiseuroista kilpailuihin osallistuivat järjestävän seuran lisäksi AWS taitouinti, Cetus Espoo, Jyväskylän Aalto, Oulun Lohet, Oulun Uinti, Uinti Tampere ja Vantaan Pyörre. Kilpailunjohtajana toimi tsekkiläinen Jana Vidlařová.

Kilpailun vapaaehtoiset toimitsijat sekä seuran päätoimisista työntekijöistä etualalla Heidi ja Peppi. Kuva: Janne Passi.
Kilpailun tuomarit ja tarkastajat. Kuva: Janne Passi.

Kilpailut olivat ensimmäiset Helsingin Uimareiden järjestämät taitouintikilpailut, joten jännitystä oli ilmassa kisajärjestelyiden osalta. Päätoimisia työntekijöitä auttoi kisojen ennakkovalmisteluissa sekä kisaviikonloppuna päävapaaehtoinen Vuokko Haaparanta. Lisäksi kilpailuiden toimitsijatehtävissä aina musiikinsoitosta starttilavan rakentamiseen oli mukana lähes 50 henkinen vapaaehtoisten joukko. Suuri kiitos kuuluukin tälle vapaaehtoisten porukalle, joka hoito tehtävän kuin tehtävän iloisella ja positiivisella HU-hengellä!

Kilpailut sujuivatkin jopa odotuksia paremmin ja seura sai kisajärjestelyistään paljon kehuja niin osallistujilta kuin esimerkiksi tuomareilta ja kilpailunjohtajalta. Erityisesti valmentajien, tuomareiden, tarkastajien ja vapaaehtoisten tarjoilut sekä huomioiminen muutenkin kisojen aikana keräsi kiitosta. Myös ystävälliset toimitsijat saivat kehuja!

Erityiskiitos myös kisojen valokuvaajana toimineelle Janne Passille, joka ikuisti upeat kisamuistot kaikkien osallistujien nähtäväksi! Kaikki tämän uutisen kuvat ovat myös Jannen ottamia.

HU:n uimarit yhteiskuvassa kisojen jälkeen. Kuva: Janne Passi.

Helsingin Uimareiden osalta nähtiin myös kisajaksoilla onnistumisia ja hienoja tuloksia. Mitaleille sijoittuivat seuraavat uimarit:

  • Avoimen sarjan jr tekninen soolo 3. sija - Aino Laine
  • NSM jr tekninen soolo 3. sija - Aino Laine
  • NSM combo-ohjelma 3. sija - Siukonen, Friipyöli, Heimonen, Hurme, Lehtokari, Makkonen, Pyykkönen, Salonen ja Suominen
  • NSM akrobatiaohjelma 1. sija - Laine, Mähönen, Passi, Tähtinen, Westerlund, Arkima, Kulmala ja Sundström
  • SM combo-ohjelma 1. sija - Blomqvist, Widenius, Paavola, Ruutiainen, Kalliokoski, Korkia-Aho, Lilja, Lehtonen ja Havukainen
  • SM akrobatiaohjelma 2. sija - Laine, Mähönen, Pass, Westerlund, Arkima, Kulmala, Sundström ja Ora, varauimarina Tähtinen

Kurkkaa lisää kisatunnelmia alla olevasta kuvagalleriasta. Kaikki kisatulokset löydät alta.