Seuran kunniajäsen Paul Kainulainen jakoi Vuoden uimarin Kirikello -palkinnon

7.2.2024

Vuoden uimarina palkittiin Veera Kivirinta (kuvassa vasemmalla). Palkinnon jakoi perinteisesti seuramme kunniajäsen Paul Kainulainen.

Helsingin Uimareiden kunniajäsen Paul Kainulainen osallistui Uimaliiton palkitsemistilaisuuteen 3. helmikuuta Radisson Blu Plazassa Helsingissä Kirikello -palkinnon jakamisen merkeissä. Palkinto jaetaan menneen vuoden ansioituneimaalle kilpauimarille Vuoden uimari -palkintona ja sen jakavat Helsingin Uimareiden ja Uimaliiton edustajat yhdessä. Kainulainen on toiminut seuran edustajana palkinnon jakamisessa ansiokkaasti jo useiden vuosien ajan.

Kirikellon ovat aikoinaan amerikansuomalaiset aikanaan lahjoittaneet Suomeen. Palkinnolla on pitkä historia, joka on lyhyesti dokumentoitu ja teksti kulkee palkinnon mukana. Seuramme Entisten uimareiden kerhon EUK:n puolesta palkintoa muisteli palkitsemisen merkeissä Paavo Voltti seuraavasti: 

"Muistaakseni kiertopalkinto kiersi jo kerran loppuun asti sääntöjen mukaisesti päätyen olympiarinulisti (1952, uiden klassista sammakkoa, kun kärki meni perhosta) Juha Tikalle. Tikan leski lahjoitti kellon uudelleen kiertoon ja tätä tehtävää on hoidettu Helsingin Uimarien perinteitä vaalien. Kiertopalkinnon uusien sääntöjen mukaan sitä säilytetään "Märskyn" palkintovitriinissä, ja se tullaan lähivuosina loppusijoittamaan Urheilumuseoon".

Helsingin Uimarit onnittelee Veera Kivirintaa Vuoden uimari -valinnasta!