Hyvää alkanutta uinti/vesiliikuntakautta 2021/22

8.9.2021

Kausi 2021/22 on saatu kaikilta osin käynnistettyä. Toiminnan ovat aloittaneet kilpa- ja taitouintiryhmät sekä uimakoulut, vesirallit ja nuorten harrasteryhmät. Pitkän tauon jälkeen altaaseen pääsivät myös vauva-, napero- ja erityisuintiryhmät, aikuisten tekniikka kurssit, hydrobic sekä eläkeläisten vesijumppaajat.


Kulunut vuosi on osoittanut, että HU on pääkaupunkiseudun vahva uintiurheiluseura. Seuratyöntekijät, ohjaajat ja valmentajat HUn hallituksen tukemana ovat selvinneen koronan aiheuttamista haasteista erinomaisesti. Suurkiitos kaikille! Olette loistava joukko. Koko jäsenistömme on osoittanut suurta myötämielisyyttä harjoitusolosuhteiden muutoksiin ja keskeytyksiin. Uimarit ja vesiliikkujat ovat palanneet uskollisesti omiin ryhmiinsä takaisin harjoituskatkoista huolimatta. On ilo nähdä teidät kaikki toiminnassa mukana.   


Haluan kiittää myös kaupunkia ja urheiluhallia uimahallien avaamisesta seuroille. Kevään aikana harjoitusolosuhteet olivat loistavat rajoitusten sallimille uimareille. Vaikka valmentajat ovatkin saaneet totuttautua vuoroin, että samanaikaisesti, sekä hyviin että haasteellisiin olosuhteisiin, ei se ole kuitenkaan lannistanut heitä, vaan harjoittelua on kehitetty mahdollisuuksien mukaan kehittäväksi toiminnaksi.


Kilpauintikausi huipentui vuoden ainokaisiin kilpailuihin kesäkuussa. SM/NSM kisoihin osallistui 7 uimaria. Parauimarit Ronja Weckström ja Ville Nieminen palasivat kotiin SM mitaleiden kanssa. SUURET ONNITTELUT RONJA ja VILLE! Kaikki muut uimarit uivat aluekilpailuissa. Nuoret uimarit tekivät huippusuorituksia ja mitalisadetta nähtiin niin yksilölajeissa kuin viesteissäkin. Otso Heikkinen ylsi huipputuloksiin ja ui itsensä aluekisanäytöillään Juniorimaajoukkueeseen. ONNEA OTSO! Kaiken kaikkiaan aluekisoista jäi kaikille mahtava fiilis. Peruuntuneen lasten Rolloleirin tunnelmaa haettiin aluekisaviikonlopusta käymällä kisojen ohessa mm. Heurekassa sekä viettäen päiväleiriä uintikavereiden että valmentajien kanssa HU hengen noustessa yhä vain korkeammalle.


Taitouimarit kisasivat keväällä virtuaalisesti kahdessa kilpailussa. Uusi kilpailumuoto mahdollisti hienosti kisaamisen ja piti harjoittelumotivaation yllä. Kisat olivat monelle uimarille ensimmäiset yksilöohjelmakilpailut. Kilpailut haastoivat erityisyytensä vuoksi niin uimareita kuin valmentajiakin, jotka joutuivat valmentamisen lisäksi videoimaan, editoimaan ja lataamaan kilpailusuorituksia. Toivotaan, että taitouimaritkin pääsevät kisaamaan tulevalla kaudella ihan aidosti kisa-altaaseen. 


Syyskausi on alkanut uskomattomalla uintienergialla. Valitettavasti emme ole pystyneet vastaamaan kaikkiin tarpeisiin ja paljon uimareita on jäänyt toimintamme ulkopuolelle, etenkin uimakoulutoiminnassa. Ensimmäinen valmennusryhmämme Rauskut on aloittanut toimintansa suurempana kuin koskaan ja taitouimareiden alkeisryhmät ovat täyttyneet uusista uimareista. Valmennustoimintamme jalusta on näin ollen vakaalla pohjalla. Uusi kausi toi myös uusia tuulia. Kilpauimareiden vanhimpien ryhmien Kilpa 1 ja 2 ryhmissä uimari pääsi valitsemaan joko sinisen (kilpapuinti) tai kultaisen (huippu-uintiin tähtäävä) linjan. Uimarit tulevat harjoittelemaan yhä samojen vanhojen kavereidensa kanssa, mutta kultaisen linjan uimarit harjoittelevat viikossa enemmän ja etenevät arjessa huippu-urheilun ehdoilla. Uuden mallin avulla valmentajat pystyvät keskittymään, että kehittämään sekä sinisten että kultaisten uimarien harjoittelua aikaisempaa paremmin. 

Tuleva kausi tuo siis tulleessaan vakaata HU toimintaa, että uutuuksia, josta kaikesta kerromme mm. instagramissa lisää. Otathan kanavan seurantaan. Kerromme kuulumisia ja näytämme kuvia ryhmien toiminnasta, tapahtumista sekä kilpailuista.


Toivokaamme, että saamme harjoitella ja liikkua tulevana kautena kaikki normaaliin tapaan. Toivotan kaikille liikkumisen iloa, pärskeitä ja tsemppiä! Kiitos kun olet osa HUta.

SEURA ON ME!


Helsingin Uimarit r.y./Riikka Nordström