Haetaan valmentajia ja tuomareita

Töihin taitouinnin pariin

Kiinnostaako taitouinti lajina muutenkin kuin uimarina? Haluatko tukea seuran toimintaa omalla osallistumisellasi? HU:ssa voit ryhtyä myös taitouintivalmentajaksi tai -tuomariksi. Lajituntemusta et tarvitse ennestään, vaan molempiin tehtäviin opastetaan ja koulutetaan, ja vuoroillemme voi tulla harjoittelemaan sekä valmentamista että tuomarointia kokeneempien laji-ihmisten kanssa. Entiset uimarit, vanhemmat, muiden lajien ex-aktiivit, kaikista taustoista tulevat ovat tervetulleita!

 

Valmentajaksi?

Taitouintivalmentajana pääset ohjaamaan lapsia ja nuoria lajin saloihin. On mahdollista muun muassa vetää (alkeis)kursseja, suunnitella musiikkiohjelmia ja pitää tekniikkatreenejä. Valmentamaan voit tulla vaikka vain yhdeksi kaudeksi, mutta toivomme, että valmennukseen pystyisi osallistumaan kohtalaisen säännöllisesti. Kuitenkin myös satunnaiset tuuraajat otetaan ilolla vastaan. Vastuukysymysten vuoksi valmentajan olisi hyvä olla täysi-ikäinen, mutta apuvalmentajaksi vanhemman valmentajan pariksi voi lähteä myös alle 18-vuotias. Valmentajalle maksetaan palkkaa työstään. Opastamme työhön vaikka kädestä pitäen, ja tarjolla on myös Uimaliiton koulutuksia.

Tuomariksi?

Taitouinnissa on käytössä tuomarijärjestelmä, jossa on mahdollista edetä portaalta toiselle aina kansainvälisiin kisoihin asti. Kotimaisissa kisoissa pääsee jo oikein hyvin vauhtiin ensimmäisen eli C-tason tuomarina, joka voi tuomaroida kuviokisoja. Ohjelmien tuomarointia varten täytyy käydä myös B-tuomarin koulutus. Seuran täytyy kisoihin osallistuakseen ilmoittaa kisoihin myös tuomari tai tuomareita. Kisoja järjestetään muutaman kerran vuodessa eri puolilla Suomea, joten tuomarin ei tarvitse sitoutua yhtä säännöllisesti seuran toimintaan kuin valmentajan. Toivomme kuitenkin, että tuomariksi lähtevä voisi toimia tehtävässään useamman kauden ajan. C- ja B-koulutuksia järjestetään vuosittain.

 

Lisätietoja saa sähköpostitse osoitteesta hu.taitouinti(a)gmail.com tai kysymällä valmentajilta.