Alkeiskurssit

Taitouinnin alkeiskurssilla pääsevät kaiken ikäiset ja tasoiset vesipedot tutustumaan näyttävän, haastavan ja hauskan lajimme saloihin. Pääsyvaatimuksena alkeiskurssille on 25 metrin (lapsilla) tai 100 metrin (nuoret ja aikuiset) uimataito sekä kyky sukeltaa veden alla. Perusuintilajien tunteminen edes alustavasti auttaa myös. Lisäksi ikää ja voimia tulisi olla sen verran, että jaksaa uida 45-60 minuutin mittaiset harjoitukset kokonaan. Olennaista taitouinnin aloittamiselle on nauttia vedessä temppuilemisesta. Alkeiskurssilla parannetaan uintitekniikoita ja harjoitellaan vedessä liikkumista sekä taitouinnin perusasioita ja -liikkeitä. Kurssin harjoitukset ovat kerran viikossa, ja kurssi kestää tyypillisesti syys- tai kevätkauden. Seuraavalla kaudella on mahdollista osallistua jatkokurssille.

Varusteiksi kurssilla tarvitaan tavanomaisten uimavarusteiden lisäksi nenäklipsiä, jolla estetään veden meneminen nenään vedenalaisten liikkeiden aikana. Klipsejä voi ostaa urheilukaupoista. Tämän lisäksi varusteisiin kuuluvat uimalasit -ja lakki.

 

Lasten alkeiskurssit (7-12-vuotiaat)

Syksyllä 2018 ei valitettavasti järjestetä lapsille taitouinnin alkeiskurssia. Nettivisuja kannattaa seurata seuraavan kerran vuoden vaihteessa, jolloin ilmoitetaan mikäli keväällä 2019 järjestetään uusi alkeiskurssi. 

Nuoret ja aikuiset (yli 13-vuotiaat)

Varsinaisista alkeiskursseista yli-ikäisiksi kasvaneet ovat myös tervetulleita aloittamaan lajin harrastamisen Helsingin Uimareissa. Yläikärajaa ei ole. Varsinaista alkeiskurssia ei tälle ikäryhmälle syksyllä 2018 järjestetä, vaan uudet uimarit otetaan mukaan joko Masters-joukkueeseen tai mahdollisuuksien mukaan muihin kilparyhmiin. 

Mikäli olisit kiinnostunut otathan yhteyttä hu.taitouinti(a)gmail.com ja kerrot hieman omasta taustastasi!