HU 100 vuotta

Helsingin Uimarien perustamisesta sata vuotta 

HU:n 100-vuotisjuhlia vietettiin useassa eri tapahtumassa maaliskuussa 2016. Juhlallisuudet huipentuvat uinnin SM-kisoihin Mäkelänrinteessä, joita HU oli järjestämässä HSS:n kumppanina.

Lokakuussa on vielä edessä HU:n 100-vuotiskilpailut Pirkkolan uimahallissa.

Koko perheen uintijuhla

HU:n juhlaputki käynnistyi Koko perheen uintijuhlalla Pirkkolan uimahallissa lauantaina 12.3.2016, joka huipentui huikeaan pellehyppyesitykseen.

Juhla oli suunnattu Helsingin Uimareiden jäsenille ja heidän perheilleen. Samalla juhlavieraat tutustuivat seuran historialliseen palkintokokoelmaan, joka oli saatu esille Pirkkolan uimahallin käytävällä. Kirjailija Sulevi Pellinen esitteli tilaisuudessa myös uunituoretta HU: historiakirjaa.

Lisätietoa:

Illallisgaala

Seuran varsinaisena syntymäpäivänä 19.3.2016 Pörssitalossa järjestetty illallisgaala oli arvokas ja perinteitä kunnioittava tilaisuus. Paikalla oli seuran entisiä ja nykyisiä toimijoita sekä muita Helsingin Uimareiden ystäviä.

HU:n 100-vuotisvastaanotto ja uinnin SM-kilpailut

Satavuotisjuhlallisuudet huipentuivat 24.-28.3.2016. Mäkelänrinteen uintikeskuksessa järjestettyihin SM-uinteihin. HU:sta osallistui kisajärjestelyihin lähes viisikymmentä toimitsijaa, joista useimmat olivat arvokisojen ensikertalaisia.

Kisojen avauspäivänä järjestettyyn HU:n juhlavastaanottoon osallistui edustajia mm. Uimaliitosta, Urheiluhallit Oy:sta ja muista seuroista.

Lisätietoa:

Suurseuraksi syntynyt – Helsingin Uimarien historia

Satavuotisjuhlallisuuksien yhteydessä julkaistiin Helsingin Uimareiden historiasta kertova, yli neljäsataasivuinen teos Suurseuraksi syntynyt. Helsingin Uimarit 1916-2016. Kirjan on kirjoittanut Sulevi Pellinen.

Kirjaa myydään Helsingin Uimareiden omissa tapahtumissa hintaan 30e/kpl ja sitä voi tiedustella seuran puheenjohtajalta jenni.aaltonen@helsinginuimarit.fi / puh. 050 592 4122.

Lisätietoa: