Seuratoiminta

Helsingin Uimarit – uimaseura Helsingissä

Helsingin Uimarit on helsinkiläinen uintiurheiluseura, joka tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille. Toiminnan painopiste on lapsissa ja nuorissa, joille HU tarjoaa kurssitoiminnan jälkeen mahdollisuuden jatkaa uinnin ja taitouinnin parissa joko kilpavalmennuksessa tai harrasteryhmissä.

Helsingin Uimareissa on tällä hetkellä seitsemän uinnin valmennusryhmää ja viisi taitouintiryhmää. Lasten uimakouluja on tarjolla kaikenikäisille lapsille aina vauvauinnista lähtien. HU järjestää lisäksi uintitekniikkakursseja aikuisille sekä yksityisopetusta ja tilauskursseja. HU:ssa on myös menestyvä Masters-uintijoukkue sekä säännöllisesti kokoontuva Entisten Uimareiden Kerho, jossa HU:n veteraanit tapaavat toisiaan.

Aktiivisten jäsenten määrä lähentelee HU:ssa seitsemääsataa.

Uinnin valmennustoimintaa Helsingin Uimareissa koordinoi nuorisopäällikkö Riikka Nordström. Päävalmentajana toimii Ilari Aalto. Taitouintia luotsaa Laura Kurki ja kurssitoimintaa Laura Ukkola. Seuran puheenjohtajana toimii Laura Kurki.

Sinettiseuratunnus on merkki laadukkaasta toiminnasta

Tunnustuksena laadukkaasta työstä lasten ja nuorten uinnin parissa Helsingin Uimareille myönnettiin vuonna 2014 Sinettiseuran arvo ja tämä vahvistettiin uudestaa vuonna 2016. Sinettiseuratoimintaa ohjaavat kriteerit, jotka seuran tulee täyttää, ollakseen Sinettiseura.

Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja, lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita. Sinettikriteerien mukaisesti myös Helsingin Uimareille on tärkeää, että lapset ja nuoret kokevat iloa, innostusta, oppimista ja kehittymistä sekä solmivat kaverisuhteita.

Sinettiseuratoiminnan mukaisesti myös HU:lle on määritelty yhteiset toimintatavat ja periaatteet, joilla laadukasta lasten ja nuorten toimintaa toteutetaan.

HU = Hallitsee uintia (jo vuodesta 1916)

Helsingin Uimarit perustettiin vuonna 1916, kun Helsingfors Simsällskapin suomenkieliset jäsenet halusivat perustaa oman uimaseuran. Perustamisensa jälkeisinä vuosikymmeninä HU oli ylivoimainen. Vuodesta 1927 SM-kilpailuiden parhaalle uimaseuralle jaetun Kalevan maljan HU voitti ennätykselliset 28 kertaa peräkkäin. Kilpauimareiden lisäksi menestystä seuralle toivat uimahyppääjät ja vesipalloilijat.

Vaikka satavuotiaan seuran vaiheisiin on kuulunut vuosien varrella välillä hiljaisempia ja vaikeitakin jaksoja, on toiminta kuitenkin jatkunut vahvan seurahengen ansiosta.

Helsingin Uimarit pystyy tällä hetkellä tarjoamaan laadukkaan uimarinpolun vauvauimarista aina edustustasolle asti. Uimareiden potentiaali, seurassa valitseva innostus ja jatkuva kehitystyö antavat hyvät eväät nousta kohti huippua.

PDF-tiedostoHU-toimintalinjat2014.pdf (91 kB)
Helsingin Uimarien toimintalinjat
PDF-tiedostoHU_säännöt_rekisteröity2015.pdf (129 kB)
Helsingin Uimarien säännöt