Mastersryhmä

Mitä mastersuinti on?

Mastersuinti on Suomen uimaliiton kuvauksen mukaisesti tarkoitettu uintilajien perustekniikat hallitseville aikuisuimareille, jotka haluavat kohentaa ryhmässä kuntoa, uintitekniikkaa ja saada vaihtelua muuhun harjoitteluun. Kilpailukipinän puraisemille kuntoilijoille mastersuinti tarjoaa myös kilpailutoimintaa. Tarjolla on vähemmän ryppyotsaista kunto- ja harrastuspohjaista kisailua, joka soveltuu mainiosti eri ikäisille.

Masterskilpailut

Kilpailuissa sarjat vaihtuvat viiden vuoden välein, ja sarjatunnuksina käytetään kirjaimia A (25-29 vuotiaat), B (30-34 vuotiaat) jne. Yläikärajaa masterskilpailuissa ei ole. Suomessa järjestetään kolmet suuremmat masters-kilpailut vuosittain: Masters-mestaruuskilpailut keväisin ja syksyisin sekä Viriilit vinstat talvisin. Lisäksi HU:laisten keskuudessa erityisen suosittuja ovat olleet ei niin vakavamieliset masters PM-, EM- ja MM-kilpailut ulkomailla, joihin ollaan usein otettu osaa suuremmalla porukalla.

HU:n mastersryhmä

HU:n mastersryhmässä harjoittelee n.20 uimaria. Iältään uimarit ovat 20-76 vuotiaita. Syksystä 2016 alkaen ryhmä on jaettu kahteen aliryhmään, jotka harjoittelevat omissa kokoonpanoissaan kahdesti viikossa. Lisäksi viikko-ohjelmassa on yhteiset harjoitukset kahdesti.

Mastersryhmässä on mahdollista harjoitella yhteensä 4 kertaa viikossa(kevät 2018). Harjoitukset kestävät vajaasta tunnista puoleentoista ja ovat pituudeltaan n. 2-4km mittaisia. Tehoteemat vaihtelevat matkauinnista nopeuteen ja lyhyisiin kovavauhtisiin sarjoihin. Tekniikkaa pyritään uimaan drilleinä ja itsenäisten harjoitteiden muodossa. Harjoitukset ovat ns. puoliohjattuja, eli harjoituksen pitäjä ui yleensä itsekin päivän harjoituksen. Varsinaista erillistä valmentajaa ei siis ole. Tällä tavalla harjoitusmaksu voidaan pitää kohtuullisella tasolla.

Mukaan mastersryhmään?

Mastersryhmään otetaan uusia uimareita pääsääntöisesti puolivuosittain syksyn ja kevään alussa. Mukaan haluavia on viime aikoina ollut enemmän kuin mitä olemme voineet ottaa, minkä vuoksi joudumme hieman esikarsimaan uusia tulijoita. Etusijalla listalla ovat kilpauintia HU:ssa tai muissa seuroissa aikaisemmin harrastaneet. Muiden osalta halukkaiden tulisi osata uida kaikkia uintilajeja sekä kyetä uimaan tunnissa n.3 kilometria, iästä riippuen. Halukkuus osallistua masters-kisoihin on plussaa. Jos haluat mukaan ryhmään, ota yhteyttä: masters@helsinginuimarit.fi 

Harjoitusajat

  • Tiistai          19-20.30 Helsinginkatu
  • Keskiviikko  19-20.30 Helsinginkatu
  • Torstai        18.00-20.30 Helsinginkatu
  • Perjantai     19-20.30 Helsinginkatu

Lisätietoa

Sopivia harjoitusohjelmia mastersuimareille saat esimerkiksi treenigeneraattorilla

Valmentajat

  • Mona Mattila
  • Jari Mäkäläinen
  • Maria Ojala

Yhteydenotot: masters@helsinginuimarit.fi