HU:lla onnistuneet ikäkausimestaruuskilpailut

30.6.2017

Tampereella 16.-18.6.2017 oli mukana kuusi uimaria.

Tänä vuonna Helsingin Uimarien IKM-joukkueessa oli 6 uimaria: Touko, Joel, Pauli, Sonja, Tilda ja Emma. He urakoivat yhteensä 15 starttia.

Ensimmäisessä jaksossa Sonja perhosteli 50 metriä oman ikäryhmänsä parhaalla ajalla. Nämä 50 m ovat uusia lajeja IKM-kilpailuissa ja ne uidaan yhdistetyin ikäsarjoin. Sonjan kokonaissijoitus oli 19.

Seuraavana päivänä aamujaksossa Pauli oli suorastaan liekeissä ja paransi 200m selkäuinnin ennätystään nousten sijoituksissa viimeiseltä sijalta kahdeksanneksi! Samalla Pauli avasi HU:n pistetilin.

Hetkeä myöhemmin Sonja starttasi 14-vuotiaiden 100m perhosuinnin kuumassa erässä. Sonja paransi omaa ennätystään, mutta jäi kymmenyksen päähän palkintopallista. Kilpailu oli todella tiukka, sillä kolme tyttöä oli aivan rintarinnan ja neljäskin tyttö oli aivan kintereillä.

Lauantain iltajaksossa Joel paransi hienosti 200m perhosuinnin aikaansa kuudella sekunnilla nousten yhdeksännelle sijalle!

Vasta viimeisenä päivänä kisaamaan päässeet Tilda ja Emma tekivät hienot uinnit 100m vapaauinnissa, molemmat parantaen vain muutamaa viikkoa vanhoja ennätyksiään. On vaikea paikka uimarille olla useamman päivän kisoissa ennen kuin pääsee uimaan oman lajinsa. Silti tytöt onnistuivat mahtavasti!

Kisat olivat HU:n porukalta kokonaisuutena todella onnistuneet! Kisojen taso oli tänä vuonna todella kova, kun uimarit parantelivat laajalla rintamalla ennätyksiään. Mutta silti uimarimme onnistuivat nostamaan sijoituksiaan.

Meidän porukasta näki, että oltiin jo hyvin rutinoituneita kisarutiineihin. Samalla myös valmistautumiset kisapaikalla onnistuivatkin mainiosti. Porukka oli kaiken aikaa erittäin positiivisin mielin paikalla eikä liikaa mietitty tulevia lajeja vaan osattiin olla siinä hetkessä.

Henriikka Anttila ja Ilari Aalto