IKM-kisoista tuliaisina hopeamitali ja hyviä sijoituksia

10.12.2016

Mukana loppukilpailuissa oli HU:sta kuusi uimaria. Parhaimmasta sijoituksesta vastasi Sonja Lehtinen, joka perhosteli hopeaa.

Joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Raisiossa uidut ikäkausimestaruuskisat olivat ensimmäiset ikm-kisat uudistetussa muodossaan. Kisajaksoja oli tullut yksi lisää, eli kisat alkoivatkin jo perjantai-aamuna. Tämä hyvältä tuntuva uudistus toi tullessaan sen, että kisajaksot olivat nyt hieman lyhyempiä ja näin jaksojen välille jäi oikeasti lepoaikaa. 

Uusia lajeja kisoissa olivat 50m matkat ja 100m sekauinnit. Kyseiset uudet lajit uitiin kolmen ikäsarjan yhteiskisana. 

Helsingin Uimareista loppukisoissa oli tällä kertaa peräti kuusi uimaria, joista ensikertalaisia oli kolme; Matias, Pauli ja Touko. 

Ikm-kisat olivat HU:n kannalta kokonaisuutena onnistuneet, vaikka ihan jokaisella uinti ei kulkenut toivotulla tavalla. Isoimmat hetket olivat varmastikin Sonja Lehtisen toinen sija 100m perhosessa ja Pauli Salosen iso tason nosto 100m selkäuinnissa. Paulin ennätys parani n.2 sekuntia ja hän nousi 5 sijaa alkukisoista sijalle kahdeksan!

Nooran 50m selkäuinti myös uumoili kovaa uutta ennätystä, sillä Noora ui lähestulkoon ennätysvauhtia, vaikka käännös epäonnistui niin, että sai juuri ja juuri ponnistettua seinästä!  

Top8-sijoituksia saavutettiin kolmentoista seurapisteen arvoisesti:

Sonja: 2/100pu, 7/100vu
Pauli: 8/100su
Noora: 6/100su

Tämän vuotiset kisat olivat viimeiset ikm-kilpailut 2000 syntyneille pojille ja 2001 syntyneille tytöille eli Matiakselle, Nooralle ja Pipille. 

HU:n puolesta kiitokset kisojen järjeställe Raision urheilijoille (Raisu) hyvin järjestetyistä kisoista. Aikataulut eivät ihan aina pitäneet, mutta muuten kisajärjestelyt toimivat hyvin.