Kilpurit Edustuksen opetuksessa

9.12.2015Kuvat: Ilari Aalto
Kuvat: Ilari Aalto

Kilpureiden harjoituksissa oli torstaina 3.12 yllätysvieraana neljä vapaaehtoista Edustuksen uimaria, joita valmentaja Ilari Aalto oli pyytänyt pitämään lyhyen opetusosion Kilpureille. Tämä osoittautui menestykseksi!

Tehtävään vapaaehtoiseksi olivat ilmoittautuneet Saima, Pippi, Essi ja Sarah. Edustuksen sijaisvalmentajat saivat lähes vapaat kädet suunnitella miten haluavat opettaa Kilpureille valitsemansa taidon. Ainoastaan aika oli rajattu 45-60 minuuttiin ja taidon piti liittyä jollakin tapaa kilpailusuoritukseen.

Edustuksen tytöt valitsivat opetettaviksi asioiksi rintauinnin läpivedon sekä vaparin käännöksestä sen, miten päästään eroon käsien pyörittelystä käännöksessä.  Eli miten saadaan kädet suoraan liukuasentoon ponnistusta varten.

- Lisäksi olin vihjannut, että olisi aivan loistavaa jos he voisivat opettaa Kilpureille erään perhosuinnin harjoitteen, jota itse olin yrittänyt huonolla menestyksellä opettaa, kertoo Ilari.

Kokeilu oli menestys!

Kilpureiden uimarit olivat innoissaan, kun vanhemmat uimarit tulivat itse näyttämään ja opettamaan miten kyseiset taidot tulisi tehdä. Rintauinnin läpiveto oli toki kaikille jo tuttu juttu, mutta nyt Kilpurit oppivat miten vauhti säilyy paremmin. Liu´uista tuli siis nopeampia ja pidempiä! Erityisesti ne, joilla on ollut aiemmin vaikeuksia käännöksissä, paransivat suorituksiaan.

Lopuksi ennen kuin jatkettiin treeniä jälleen Ilarin vetämänä, Edustuksen tytöt halusivat vielä uittaa pari viestiä Kilpureille, joista toiseen he myös tulivat itse mukaan.

- Mielenkiintoista oli huomata, että myös Edustuksen uimarit paransivat suorituksiaan, Ilari kertoo. Tämä johtuunee siitä, että kun opettaa toisia, käy myös itsekin läpi, miten kyseinen asia pitää suorittaa. Ja nyt kun jo useampi päivä on kulunut Edustuksen tyttöjen vetämästä treenistä, näkyy että oppiminen ei ollut vain hetkellistä.  Rutiinisuorituksissakin kyseiset taidot onnistuvat edelleen paremmin, hän jatkaa.

Harjoitusten jälkeen kaikki Kilpurit olivat sitä mieltä, että oli tosi kivaa ja haluavat tytöt vielä uudelleen vetämään treenejä!