Rollo-leiri 2014 Kotkassa

13.6.2014
Helsingin Uimarit osallistui noin 30 hengen ryhmällä kesän 2014 Rolloille. Täältä löydät blogin, jota kirjoittelimme leirillä ollessamme sekä kuvia leiriltä.

Perjantai 13.6.2014

Iloinen porukkamme kokoontui Pirkkolan uimahallille kello 10.45, josta linja-automme lähti ajamaan kohti Kotkaa. Matka sujui hyvin ja tunnelma autossa oli innostunut, mutta samalla jännittynyt. Keksimme seuralle omia kannustushuutoja. 

                                   Helsingistä tullaan, kovia me ollaan. HU on paras!

Majoittauduimme Kotkaan koululle kahteen luokkaan yrittäen saada kaikille mukavan paikan, jossa yöpyä seuravat viisi yötä. Seuraavat yöt paljastavat miten tässä onnistuimme...

Majoittumisen jälkeen suunnistimme kohti Katariinan Uimalaa. Paikkaa jossa viettäisimme seuraavat päivät. Tämä paikka löytyikin helposti kuten myös alueella oleva valkoinen katoksemme, mikä on tukikohtamme kisojen ajan. 

Kisaamassa oli tänään useita kilpailijoita (tarkemmin kisojen tuloksista viestitämme näillä sivuilla kisojen päätyttyä). Kilpailuissa nähtiin hyviä onnistumisia ja ensimmäinenkin mitalli saatiin.

Ne leiriläiset, joilla ei ollut kisoja viettivät aikaansa uiden ja pelaillen. Kaikki HU-laiset osallistuvat avajaisiin, jossa Aatu osallistui paraatiin edustaen meitä.

 

Olisikohan 13 päivällä ja perjantailla osuutta asiaan, kun osa järjestäjien toiminnoista ei vielä toiminut kuin tanssi, mutta eiköhän tämä tästä parane. Ilmat ainakin suosivat kilpailijoita ja leirin aloitusta. Mitä lie poppakonsteja järjestäjät tehneet, sillä sääennustus oli luvannut ihan muuta :)

Lauantai 14.6.2014

Ensimmäinen yö sujui vaihtelevasti. Joillekin uni tuli melkein heti ja toiset joutuivat sitä hiukan odottelemaan. Hiukan levotonta menoa oli aluksi.

Aamupalan jälkeen matkasimme kohti Puistolan kenttää jossa pelasimme erilaisia pelejä valmentaja Saaran ohjauksessa. Ohjelmassa oli myös leijojen lennätystä ja erilaisia viestejä.

Iltapäivällä osa leiriläisistä lähti Katariinan puistoon. Siellä oli koiranäyttely, jossa oli paljon erilaisia koirarotuja mm. paljon villakoiria. Puistossa oli myös iso keinu ja kiipeilytelineitä.

Kilpailut sujuivat myös hienosti. Tunnelma oli katossa ja jännittynyt. Kannustimme äänekkäästi erityisesti viestijoukkueitamme. Saimme hienoja erävoittoja viesteistä. Erityisesti mieleen jäi poikien 100m SKUV 13 neljäs sija. Hienoa pojat!

Sunnuntai 15.6.2014

Toinen leiriyö sujui jo paremmin ja aamuaskareisiin suunnattiin rutiinilla. Aamupalan jälkeen kilpailijat suuntasivat kohti Katariinan uimalaa ja leiriläiset lähtivät katsomaan koiranäyttelyyn koiria Meripuisto Katariinaan. Sää suosi meitä kaikkia ja saimme nauttia auringosta.

Viisi HU:n tyttöä ja kaksi huoltajaa pääsivät poliisiauton kyytiin. Lapset menivät auton takaosaan ja huoltajat takapenkille. Poliisi kuljetti heidät Puistolan kentän kohdalta ruokalalle. Tämä oli erityisesti tyttäjen mielestä kivaa.

MaaIltapäivällä rohkeimmat leiriläiset kävivät meressä pulahtamassa. Rohkeutta tuohon todella vaadittiin, sillä kovat tuulet olivat sekoittaneet meriveden ja vesi oli todella kylmää. 

Kilpailujen viimeinen jakso sujui mainiosti ja näimme hienoja suorituksia niin yksilölajeissa kuin viesteissä. Muistimme myös kannustaa hyvin äänekkäästi kilpailijoita. Saimme nyt myös koko leiriporukan kasaan, kun hotellilla yöpyneet kilpailijat saapuivat koululle. 

Illalla pidimme iltapalaverin, jossa palkitsimme viikonlopun aikana kunnostautuneita leiriläisiä ja kilpailijoita.

Maanantai 16.6.2014

Maanantaina leiriohjelmassa oli suunnistusta Meripuisto Karariinan maastossa. Rastin järjesti Kymin Suunnistajat todella onnistuneesti. Uimareista löytyi todellisia suunnistustajia ja intoa tähänkin lajiin löytyi.

Iltapäivällä vuorossa oli erilaisia uimarasteja uimahallissa. Suosituinta oli juoksu veden päällä kelluvaa mattoa pitkin. Ohjaajat innostuivat myös kokeilemaan tätä ja tämä oli todella huvittavaa uimareiden mielestä. Täällä oli myös mahdollisuus kokeilla uintia mm. monoräpylöillä.

Pääsimme myös hyppimään hyppytornista ja harjoittelemaan vesipalloa. Myös tässä lajissa ohjaajamme kunnostautuivat ja olivat todella innokkaasti mukana.

Uintien jälkeen osallistuimme koko porukalla Zumbaan viereisellä nurmikolla.

Illalla pelasimme erilaisia pallopelejä ja viestejä koulun juhlasalissa. Kaikki olivat innokkaasti mukana ja saimme ajan kulumaan nopeasti.

Tiistai 17.6.2014

Kello seitsemän herätyksen ja aamupalan jälkeen kävelimme kohti Puistolan kenttää eri jalkapallopisteiden ääreen. Tarjolla oli taitokilpailurataa, futistutkaa, tarkuuspotkuja sekä pienpelikenttää. Tunti kului näiden pisteiden äärellä todella nopeasti ja säilyimme kuivanakin sateenuhkasta huolimatta.

Jalkapallon jälkeen odotti ehkä yksi tähän asti odotetuimmista hetkistä; matka kauppaan ostamaan herkkuja iltaa varten! Pitkällisen ostosreissun jälkeen pääsimme koululle lounaalle ja lepäämään hetkeksi.

Iltapäivällä osallistuimme vesipalloturnaukseen kolmella joukkueella. Yksi tyttöjoukkue ja kaksi sekajoukkuetta. Sää oli todella hurja. Tuuli ja oli kylmää, mutta sateelta vältyimme. Hyvällä valmistelulla säilyimme kuitenkin lämpiminä ja saimme pelata kaikki kaksi hyvää ottelua. Palkintosijoja emme saavuttaneet, mutta mukavaa oli silti.

Illalla oli vuorossa Disco! Osa porukasta jaksoi tanssia loppuun asti, toisten pitäessä hauskaa luokassa. Tunnelma tanssilattialla oli riehakas ja ohjaajia ei meinannut saada lainkaan pois tanssilattialta.

Keskiviikko 18.6.2014

Tänään vuorossa oli leirin päätöstilaisuus, leirikarnevaali. Olimme pukeutuneet merirosvoiksi, jotka olivat ryöstäneet kaksi prinsessaa ja kuljettivat tätä altaassa kumiveneellä. Ääntä ja meininkiä riitti kun koko kolmekymmenpäinen joukkomme tanssi ja huusi kannustushuutoja.

Kannustuksemme ja hyvä meininkimme huomattiin. Helsingin Uimarit voitti paras Rollo-henki palkinnon.

Leiri oli todella onnistunut ja mukava. Ensi vuonna sitten uudestaan kun suunnataan kohti Oulua.

 

 

Kuvat: Jarmo Raninen, Virpi Laine